Fostul jurnalist a spus miercuri că PNL a făcut o greşeală faţă de bucureşteni când a anunțat că va avea un candidat propriu pentru Primăria Capitalei.

El consideră că PNL şi alianţa USR-PLUS trebuie să găsească o soluţie pentru a fi siguri că Gabriela Firea nu va mai fi primarul Bucureştiului.  Moise Guran a anunțat miercuri că renunță la meseria de jurnalist și intră în politică.

A participat la o ședință a conducerii USR, partid în care ar vrea să se înscrie.

După întâlnire a atacat PNL într-o conferință de presă alături de liderul USR Dan Barna. Întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare, Moise Guran a spus că dacă i se propune, va candida și la prezidențiale.  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); "Dacă mi se propune, voi candida și la alegerile prezidențiale. Știu că tocmai le-am ratat, dar asta e, odată la cinci ani", a declarat Moise Guran, miercuri seară, în urma ședinței USR, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare.

Chestionat dacă va candida, din partea USR-PLUS, la alegerile locale, el a spus că nu are această intenție, dar se va implica activ în campanie. „Nu am această intenție, să candidez la locale, deși intenționez să mă implic activ în campania electorală pentru București, poate și pentru alte orașe.

Am idei legate de București, ca jurnalist m-am documentat și am mers în multe locuri, și trăiesc în acest oraș.

Pe de altă parte, cred, însă, că competențele mele sunt legate, mai degrabă, de administrația centrală decât de cea locală și că ideile și specializarea mea a mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală", a motivat jurnalistul Moise Guran.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); Modelul "Rareş Bogdan", copiat de USR.

Moise Guran intră în politică.

Ce a scris în ultimul mesaj de jurnalist Acesta a mai spus că activitatea parlamentară i s-a părut mereu „plictisitoare" și nu își dorește un post de parlamentar, dar dacă i se va propune, nu are nicio problemă. „Nu este ceea ce mi-am dorit în viață (un post de parlamentar - n.r).

Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic.

Voi candida dacă mi se propune și se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuțiile și negocierile care se poartă despre cum țara va fi reformata.

Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă.

Sunt all in, cum se spune, nu am renunțat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăți de măsură, am intrat în politică", a argumentat Moise Guran.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332257071-0'); }); Moise Guran a participat, miercuri seară, la ședința Biroului Național al USR.

Acesta și-a exprimat intenția de a se înscrie în partid, renunțând la meseria de jurnalist.

Sursa: RomaniaTV