UPDATE Dacian Cioloş a fost reales sâmbătă preşedintele PLUS, cu majoritate de voturi.

Cioloş a fost ales cu 1.160 de voturi şi 40 de abţineri.

Votul a fost electronic.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Înainte de vot, el a declarat că îşi doreşte ca data viitoare să nu se mai vorbească "de un partid de lider", pentru că acest lucru este "cea mai mare vulnerabilitate" a PLUS, menţionând că este ultima dată când candidează la conducerea partidului "singur". "În niciun caz, dacă data viitoare nu vor mai exista candidaţi, îl voi considera ca pe un eşec personal şi nu voi mai candida. Îmi doresc ca data viitoare să nu mai vorbim de un partid de lider, pentru că asta este cea mai mare vulnerabilitate a noastră în momentul de faţă.

Eu nu mi-am dorit şi nu îmi doresc să construim un partid de lider, îmi doresc să putem lucra în echipă, să avem încredere în noi şi atunci când lumea vorbeşte de PLUS să aibă în minte mai multe nume", a afirmat Dacian Cioloş, care a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte al partidului.

El a adăugat că din acest motiv şi-a dorit un mandat scurt, de numai un an, lucru pe care şi-l doreşte şi acum. "Mi-am depus candidatura tot pentru un an de zile, până la sfârşitul anului viitor, când vom fi trecut de alegerile locale şi de alegerile parlamentare", a precizat preşedintele ales.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); Dacian Cioloş a mai menţionat că a propus în statutul partidului crearea unei poziţii de preşedinte executiv, pentru a putea fi împărţite responsabilităţile "între ceea ce este de făcut în reprezentarea partidului şi ceea ce e de făcut în organizarea partidului". "În noul statut propunem ca în Biroul Naţional să nu mai fie doar echipa pe care preşedintele o propune după ce e ales în faţa Consiliului Naţional, ci să avem, aşa cum avem la filialele judeţene, jumătate echipa pe care o propune preşedintele şi cealaltă jumătate să fie aleasă de Consiliul Naţional, dar candidaturile pot să şi le depună orice membru al partidului", a adăugat el. _______ googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332257071-0'); }); UPDATE Delegații PLUS au votat coordonatorii regionali pentru fiecare dintre cele 9 regiuni, potrivit unui anunț pe Facebook.

Regiunea București-Ilfov1.

Oana Țoiu2. Ștefan Pălărie3.

Diana Stoica4.

Dragoș Pîslaru5.

Adina Săniuță Regiunea Centru1.

George Aurelian Cățean2.

Tudor-Ionuț Oprea3.

Ioana-Ștefana Roman4.

Andreea Mihaela Mitrofan Rădoiu5.

Oana Maria Ungur Regiunea Diaspora1.

Cristina Luca2.

Gabriela Mirescu Gruber3.

Bogdan Deleanu4.

Oana Ursache5.

Oana Maria Duma Regiunea Nord-Est1.

Liviu Iolu2.

Ramona Strugariu3.

Diana Zaharia4.

Daniel Șandru5.

Gianina Ursu Regiunea Nord-Vest1.

Adina Bufnea2.

Adela Lile3.

Florin Sabou4.

Alin Prunean5.

Mihai-Cătălin Pop Regiunea Sud-Est1.

Cristina Rizea2.

Daniela Giurcă3.

Dan Ionescu4.

Ovidiu Țentea5.

Robert Predescu Regiunea Sud-Muntenia1.

Andrei Lupu2.

Diana-Letiția Dumitriu3.

Cristian Irimiea4.

Raul Pop5.

Mihai Radovicescu Regiunea Sud-Vest Oltenia1.

Alin Cristian Mituța2.

Victor Giosan3.

Iustin Dumitrescu4.

Andra Gabriela Dică5.

Marius Gabriel Vîlcu Regiunea Vest1.

Oana Chirilă2.

Kinga Târlea3.

Diana Amza4.

Sabin Răciu5.

Radu Vlădescu _______ Convenţia Naţională PLUS se desfăşoară sâmbătă şi duminică, urmând să fie votaţi preşedintele şi coordonatorii regionali.

De asemenea, vor fi votaţi membrii Comisiei de Cenzori, scrie News.ro.

Atribuţiile cordonatorilor regionali sunt, conform Statutului partidului, asigurarea colaborării şi schimburilor de experienţă dintre filialele judeţene PLUS din aceeaşi regiune, implementarea unitară la nivel regional a hotărârilor structurilor de conducere ale PLUS de la nivel naţional, precum şi reflectarea în politicile propuse de PLUS la nivel naţional a ideilor, propunerilor şi nevoilor identificate la nivel regional. În cadrul Convenţiei vor fi desemnaţi prin vot maximum cinci coordonatori regionali pentru fiecare dintre următoarele zone geografice, alegând dintre primii 10 candidaţi din fiecare regiune, clasaţi în ordinea voturilor obţinute în cadrul alegerilor regionale: - Regiunea Nord-Est, cuprinzând judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui; - Regiunea Sud-Est, cuprinzând judeţele Vrancea, Galaţi, Buzău, Brăila, Tulcea, Constanţa; - Regiunea Sud-Muntenia, cuprinzând judeţele Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Teleorman; - Regiunea Sud-Vest-Oltenia, cuprinzând judeţele Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi; - Regiunea Vest, cuprinzând judeţele Hunedoara, Arad, Caraş-Severin, Timiş; - Regiunea Centru, cuprinzând judeţele Harghita, Mureş, Alba, Covasna, Braşov, Sibiu; - Regiunea Nord-Vest, cuprinzând judeţele Maramureş, Satu Mare, Bihor, BistriţaNăsăud, Sălaj, Cluj. - Regiunea Bucureşti-Ilfov, cuprinzând sectoarele Municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov; - Diaspora

Sursa: RomaniaTV