Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, în faţa judecătorilor de la Instanţa supremă, că dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman este unul politic şi că timpul va confirma acest lucru. "Sunt total nevinovat şi vreau să vă asigur, indiferent de ce veţi decide, că nu am ştiut despre cele două că nu merg la serviciu şi părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic şi că timpul va confirma acest aspect", a spus Dragnea.

El a precizat că nu cunoştea dacă Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica erau membre de partid. "În timpul campaniilor electorale, eu mergeam în judeţ.

Nu se câştigă din birou.

Normal că în perioada campaniilor era treabă multă, dar erau zeci de voluntari.

Stoica şi Botorogeanu nu ştiu dacă erau membre de partid.

Citind dosarul, eu nu ştiam rostul lor de acolo sau ce făceau ele acolo.

Ca şi acum, avem Birou Permanent Naţional.

Sunt cei din birou, iar pe margine sunt zece-douăzeci de tineri.

Că ele stăteau şi în restul timpului la partid, eu nu ştiu ce să spun.

Practic, participarea la aceste şedinţe poate fi pusă pe seama celor aleşi.

Ei sunt parte din structura partidului.

Nu ştiu de ce cele două femei participau.

Speram că erau membri de partid", a declarat Liviu Dragnea în faţa judecătorilor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie discută, luni, un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. În decembrie 2013, procurorii au înregistrat o sesizare din oficiu cu privire la faptul că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, proceda la menţinerea ilegală în posturi a două angajate, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

DNA susţine că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

AGERPRES/(A, AS - autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)   Citeşte şi:   Dragnea, audiat la ÎCCJ: Sunt total nevinovat; nu am făcut presiuni asupra niciunei persoane   ÎCCJ respinge cererea avocaţilor lui Dragnea de recuzare a unei judecătoare; liderul PSD urmează să fie audiat   ICCJ: Avocaţii lui Dragnea cer recuzarea unei judecătoare; procesul - suspendat o jumătate de oră   Liviu Dragnea s-a prezentat la procesul de la Înalta Curte   Dragnea, aşteptat de mulţi protestatari la Instanţa supremă   Jandarmeria Capitalei: Trei persoane, conduse la secţia de poliţie după o busculadă în faţa sediului ÎCCJ   Jandarmeria Capitalei: Trei persoane, amendate cu câte 200 de lei după o busculadă în faţa sediului ÎCCJ