După poliția americană, și poliția britanică deschide o anchetă privindu-l pe Harvey Weinstein

  • Post By us24.ro on 2017-10-12 18:16:07
  • 0 comments

Poliția britanică a deschis o anchetă în cazul producătorului american de filme Harvey Weinstein pentru presupusele infracțiuni de natură sexuală, a informat joi publicația britanică The Guardian, citată de Reuters.

a6034aa8-3326-449b-90c0-ba24f33edd8c

"Serviciul de Poliție Metropolitană a primit o acuzație de agresiune sexuală din partea poliției din Merseyside miercuri, 11 octombrie. Acuzația va fi evaluată de către ofițeri de la Comandamentul pentru infracțiuni sexuale și abuzuri asupra copiilor", a indicat un purtător de cuvânt al Poliției Metropolitane din Londra.

Potrivit acestuia, poliția nu va dezvălui numele persoanei implicate.

Producătorul de la Hollywood a negat anterior acuzațiile de sex ne-consensual.

Poliția din New York a deschis la rândul său o anchetă cu privire la un presupus act de agresiune sexuală, datând din 2004, de care Harvey Weinstein este acuzat, după cum a declarat joi un purtător de cuvânt al poliției newyorkeze pentru AFP.

Harvey Weinstein, în vârstă de 65 de ani, este implicat într-un scandal de hărțuire sexuală care a luat amploare. El este acuzat că a agresat tinere actrițe, modele și angajate încă din anii '90. Actrițe celebre au depus public mărturie în acest sens, printre care Mira Sorvino, Rosana Arquette, Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Emma de Caunes și Judith Godreche, care au descris avansuri sexuale insistente ale puternicului producător, cel mai adesea în camera sa de hotel.

Trei femei l-au acuzat de viol — vedeta italiană Asia Argento, actrița Lucia Evans și o altă femeie care a dorit să-și păstreze anonimatul. Prin intermediul unui purtător de cuvânt, Weinstein a afirmat că toate relațiile sale sexuale au fost cu acordul partenerelor.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu)

Sursa: agerpres.ro

Comentarii