Viața Elenei Udrea s-a schimbat radical. În pușcăria în care este închisă, de  Ziua Națională a României, Udrea va avea la micul dejun doar paine și cafea, la prânz orez cu cârnați picanți, iar la cină va primi cartofi prăjiți.

Cea mai mare problemă nu este meniul, ci faptul că bucătăria e plină de gândaci și muște, iar mâncarea, stricată. "Ne trezesc la ora 4 dimineața pentru mic dejun, dar abia la 5.30 ajungem să îl primim.

Pare că hrănesc porci, nu oameni.

Nu știu unde se duc banii plătiți pentru mâncarea deținuților, pentru că mâncarea pe care o primesc nici animalele nu o mănâncă", spun femeile închise alături de fostul ministru.

Deținutele povestesc că alimentele sunt de cele mai multe ori mucegăite, pline de gândaci și prost gătite, carnea este uneori crudă.

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România.

Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a anunţat pe 17 februarie că se află în Costa Rica. În aprilie, Elena Udrea transmitea, prin intermediul avocaţilor săi, la procesul "Gala Bute", că ar avea statut provizoriu de refugiat politic din 21 martie şi că una dintre obligaţiile pe care le are este de a nu părăsi teritoriul statului Costa Rica.

Ea a spus tot atunci şi că este însărcinată cu gemeni.

La finalul lunii martie, Elena Udrea transmitea însă, prin intermediul înscrisurilor depuse de avocaţii săi, că a pierdut unul din gemeni.

Două luni mai târziu, pe 5 iunie 2018, fostul ministru a fost condamnat definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul "Gala Bute".

Veste teribilă din Costa Rica pentru Elena Udrea şi Alina Bica.

Anunţ al Curţii Constituţionale din San Jose

Sursa: RomaniaTV