"Luni, 9 decembrie, veti asista la o premiera.

O sa fie pentru prima oara, in ultimii trei ani, cand un ministru al finantelor le spune adevarul romanilor despre finante/buget/economie in Parlamentul Romaniei.

Va astept sa urmariti dezbaterile la motiunea simpla depusa de PSD impotriva mea.

Luni, 9 decembrie, ora 16:00.#RomaniiTrebuieSaStieP.S.

Dupa motiune vorbim despre buget si planul de masuri pe care le-am pregatit pentru a stabiliza economia si elimina dezechilibrele macroeconomice", scrie ministrul pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu: România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau a cursului de schimb googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu a sublianiat în Bloomberg că România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau a cursului de schimb.

De asemenea, ministrul Finanţelor a promis că în scurt timp va linişti pieţele cu măsuri destinate reducerii deficitului bugetar.  "Avem o rezervă de mărime adecvată.

Dacă va fi nevoie vom interveni pe piaţă şi o vom utiliza", a spus Florin Cîţu într-un interviu acordat Bloomberg la Bruxelles, fără a preciza însă care este suma de bani disponibilă, citat de Agerpres.

Florin Cîţu a spus că Guvernul de la Bucureşti intenţionează să anunţe în următoarele două săptămâni o serie de reduceri de cheltuieli destinate să diminueze deficitul bugetar până la aproximativ 3% din PIB în 2020.

Cîţu a refuzat să ofere alte detalii precizând însă că Guvernul nu vrea "să apese prea tare pe pedala de frână", în contextul înrăutăţirii perspectivelor economice mondiale.Întrebat de ce Guvernul nu anulează pur şi simplu măsura care vizează o creştere a pensiilor cu 40%, Cîţu a precizat că "anul viitor este un an electoral, vor fi două tipuri de alegeri" dar a insistat asupra faptului că politica fiscală va înceta să mai fie o sursă de volatilitate pe piaţă.Ministrul de Finanţe a mai spus că România va emite obligaţiuni pe pieţele internaţionale "în prima parte a anului următor" având în vedre faptul că cererea de pe piaţa locală este una puternică. "Nu văd presiuni prea mari asupra finanţării", a spus Florin Cîţu.

Sursa: RomaniaTV