Ford va investi 42 de milioane de euro la fabrica sa din Valencia, banii urmând să fie folosiţi în principal pentru două linii de producţie a bateriilor litiu ion care vor deveni operaţionale în septembrie şi vor alimenta noul model hibrid plug-in Kuga şi noile modele hibride Kuga, S-MAX Hybrid şi Galaxy, informează EFE şi site-ul businesscar.co.uk.

Investiţia face parte din strategia companiei de a lansa 14 modele electrificate în viitor.

Preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, a anunţat că opt milioane de euro vor fi alocaţi pentru S-Max şi Galaxy şi încă 24 milioane de euro vor fi investiţi în producţia de baterii.

Alţi zece milioane de euro vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea modelelor hibride Kuga la fabrica din Valencia, care va produce în total şapte vehicule electrice marca Ford. În 2021, Ford va lansa la unitatea sa din Spania versiunile hibride ale modelelor S-Max şi Galaxy.

Recent, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride, până în 2022. În noiembrie, Ford a prezentat la Los Angeles modelul exclusiv electric Mustang Mach E, cu care va încerca să concureze Tesla şi alţi producători auto globali.

Pentru Ford, prezentarea modelului exclusiv electric reprezintă un test important, în cadrul procesului de restructurare care a fost însoţit de avertismente privind profitul, probleme de calitate costisitoare şi lansarea cu probleme a unui alt model important, SUV-ul Ford Explorer.

Noul model Mustang va face concurenţă modelelor Tesla, când va începe să fie vândut pe pieţele din SUA şi Europa, toamna următoare.

Ford Motor are aproximativ 197.000 de angajaţi şi 67 de fabrici în întreaga lume.

Al doilea mare producător auto din SUA, Ford, este prezent şi pe piaţa din România.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Anda Badea)