Fostul fotbalist Adrian Mutu, în prezent antrenor la echipa a doua a clubului Al-Wahda, a declarat, vineri, că ar fi un moment unic pentru actuala generaţie a primei reprezentative să se califice la EURO 2020 pentru că ar avea ocazia să joace la un turneu final în faţa propriilor suporteri. "Este o mare presiune pentru că va trebui să ne ridicăm la nivelul acestei competiţii.

Trebuie să fim foarte organizaţi şi să facem totul ca la carte.

Sper din tot sufletul ca naţionala României să aibă posibilitatea de a lupta pentru trofeul EURO 2020.

Ar fi fost fantastic să am şi eu ocazia să joc la un Campionat European în ţară.

Sper ca actuala generaţie să poată juca în România şi să aibă rezultate foarte bune. Îmi plac mai mulţi jucători din actuala generaţie, Mitriţă, Stanciu, Bancu, Puşcaş, Chipciu...

Dar cel mai important e ca toţi băieţii să se concentreze, să dea 100% pentru că ar fi un moment unic pentru ei această calificare", a afirmat el. "Sper să aibă ocazia de a onora tricoul echipei naţionale şi de a ne reprezenta la Campionatul European.

România ar arăta mult mai bine dacă ar reuşi calificarea.

Eu cred că un Campionat European este mult mai puternic decât Cupa Mondială, pentru că echipele sunt mult mai bune.

Le urez multă baftă băieţilor şi sper să se califice la turneul final", a adăugat fostul căpitan al naţionalei României.

Adrian Mutu nu crede că Alexandru Mitriţă şi Nicolae Stanciu au greşit atunci când s-au transferat în campionatul Statelor Unite ale Americii, respectiv în Arabia Saudită. "Mitriţă şi Stanciu nu au renunţat prea repede la fotbalul european.

Au plecat în două campionate foarte puternice, peste cel din România.

Iar dacă vorbim despre nivelul financiar, eu consider că nu e nimic rău că ei îşi pun viaţa la punct.

Au plecat la echipe mari, chiar dacă acele campionate nu sunt aşa de populare pentru noi.

Avem jucători care îl pot înlocui pe Chiricheş (n.r. - accidentat înaintea partidelor cu Suedia şi Insulele Feroe), dar el rămâne unul dintre jucătorii de bază ai primei reprezentative. Îmi pare rău pentru el că s-a accidentat, mai ales că în ultimul timp a tot fost indisponibil.

Sper să treacă rapid peste aceste lucruri şi să aibă constanţă în evoluţii", a precizat Mutu. În ceea ce o priveşte pe fosta sa echipă Dinamo Bucureşti, Mutu a menţionat că aceasta nu merită să joace în play-out-ul Ligii I: "Nu prea am urmărit meciurile echipei Dinamo.

Dar sper ca Mircea Rednic să facă o treabă bună pentru că Dinamo nu merită să fie acolo unde este acum.

E al doilea an la rând în play-out şi ar fi un semn de întrebare, e clar că sunt multe lucruri de făcut care trebuie luate de la zero.

Sper ca Mircea Rednic să folosească acest play-out şi să construiască o echipă pentru sezonul următor".

Tehnicianul echipei a doua a clubului Al-Wahda din Emiratele Arabe Unite speră ca în viitor să antreneze o formaţie cu pretenţii. "În ultimele 17 meciuri am 12 victorii, sunt pe locul 2 în clasament, la un punct de primul loc.

Cred că totul merge bine.

Mă gândesc ca pe viitor să antrenez o echipă cu un proiect serios.

Dacă va fi o echipă din România, de ce nu? Îmi doresc foarte mult ca fotbalul de la noi să se ridice cât mai mult", a afirmat Mutu.

Fostul fotbalist Adrian Mutu a fost prezent, vineri, la un eveniment organizat de Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal la Arena Naţională în cadrul căruia a fost prezentat trofeul Henri Delaunay, care va fi decernat câştigătoarei Campionatului European de fotbal din 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale.

Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului.

Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)