Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Antonio Conceicao, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara de sâmbătă, Gaz Metan Mediaş, este o formaţie bine construită. ''Încerc să văd cât mai multe meciuri din campionatul României, iar Gaz Metan Mediaş va fi o echipă dificilă mâine seară.

E o echipă bine construită, bine organizată, iar dacă nu vom fi o echipă cu atitudine bună şi consistentă în joc vom avea probleme.

Am jucat deja de două ori împotriva lor, în campionat şi în Cupa României, şi atunci am întâmpinat probleme, pentru că e o echipă bună. Şi alte echipe din Liga I au avut probleme cu Gaz Metan.

Ne-am antrenat bine şi sper să ne ridicăm la înălţimea jocului'', a declarat tehnicianul portughez.

Conceicao a subliniat că jucătorii săi trebuie să se concentreze pe fiecare meci în parte şi nu să se gândească la viitorul mai îndepărtat sau la play-off. ''Realitatea este că avem cinci puncte avans faţă de locul al doilea, iar pentru noi e foarte important să luăm fiecare joc în parte, am vorbit şi cu jucătorii şi trebuie să fim concentraţi pe fiecare meci care urmează, nu pe ceea ce va fi în viitor.

Am intrat pe o linie bună, dar ne aşteaptă în continuare meciuri grele, la fel cum am avut în primele etape, cu Gaz Metan, Viitorul şi Steaua (FCSB).

Acum ne gândim doar la jocul cu Gaz Metan Mediaş, trebuie să fim o echipă solidă, cu motivaţie mare şi ambiţie pentru a reuşi să câştigăm'', a explicat antrenorul campioanei României. ''Rezultatele vorbesc pentru echipă, de când am început să avem ciclu normal de pregătire am crescut evident şi am jucat mult mai bine, avem şi atmosferă foarte bună la echipă, bazată pe respect şi profesionalism. (...) Vrem să avem mai multă consistenţă în joc şi sper să ajungem la punct după pauza din iarnă, să arătăm şi mai bine decât acum'', a comentat Conceicao evoluţia de metronom a echipei în ultima perioadă. ''Toţi antrenorii au nevoie de timp ca să facă o echipă cu consistenţă în joc, eu am zis de la început că am nevoie de timp, pentru că jucam din trei în trei zile şi nu aveam antrenamente normale.

Acum s-a văzut o creştere în joc, timpul ne-a ajutat, aşadar, avem deja câteva luni de când muncim normal'', a adăugat lusitanul.

Toni Conceicao a ţinut să avertizeze că deocamdată CFR nu a câştigat nimic în acest sezon, în ciuda celor câteva victorii consecutive: ''Suntem o echipă modestă, pentru că încă nu am câştigat nimic, chiar dacă am avut câteva victorii la rând.

Trebuie să abordăm meciurile cu aceeaşi modestie, cu acelaşi respect, pentru a putea ajunge undeva''.

Tehnicianul a menţionat că lotul ar mai avea nevoie să fie întărit cu 2-3 jucători pentru a fi mai competitiv: ''CFR Cluj trebuie să fie interesată de toţi jucătorii buni din campionatul României care fac o treabă bună, însă eu mi-am expus ideile pentru viitor în ultimele zile şi nu cred că avem nevoie de întăriri, maximum 2-3 jucători, pentru că atunci când lipsesc câţiva jucători din echipă întâmpinăm ceva probleme.

Nu e nevoie de multe transferuri la echipă, e nevoie ca noi să fim mai competitivi, pentru că play-off-ul care ne aşteaptă va fi unul foarte greu''. În meciul cu Gaz Metan, CFR nu va putea conta pe mijlocaşul croat Damjan Djokovic, suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene, dar nici pe mijlocaşii Ovidiu Hoban şi Mate Males, care au încă probleme medicale, probabil le vor avea până la pauza de iarnă. ''Un posibil penalty pentru noi s-a transformat într-un cartonaş galben care îl face pe Djokovic să fie suspendat pentru acest meci'', a comentat Conceicao absenţa jucătorului său.

CFR Cluj o întâlneşte pe Gaz Metan Mediaş, sâmbătă, de la ora 20,00, pe Stadionul ''Dr.

Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, în etapa a 19-a a Ligii I. În tur, scorul a fost egal, 0-0.

AGERPRES (A, autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu; editor online: Magdalena Tănăsescu)