Mijlocaşul român Nicolae Stanciu a declarat într-un interviu acordat FRF TV, că postul pe care îi place cel mai mult să joace este cel de inter. ''Mijlocaş ofensiv sau în linia mediană, îmi plac ambele posturi, cert e că nu-mi place să joc într-un sistem în care să joc număr 10 şi să încerc doar să stau acolo, să primesc mingi sau să nu vin înapoi.

Pot să fiu şi unul dintre cei doi mijlocaşi centrali, dacă am un punct fix, un număr şase, iar cel mai mult îmi place ca inter, să jucăm un sistem cu trei la mijloc, un defensiv şi eu să fiu unul din interi'', a spus Stanciu.

Internaţionalul român a precizat că a crescut din punct de vedere fizic şi s-a maturizat în joc: ''Am crescut mult ca fizic şi ca post, nu mai joc pe acelaşi post pe care eram obişnuit să joc la Steaua.

Vorbesc din experienţa personală, de la Slavia, de la meciurile din Champions League, unde meci de meci avem mult mai mulţi kilometri alergaţi decât echipa adversă, am reuşit să facem egal pe Camp Nou, ceea ce este un lucru incredibil''. ''Sunt bine la echipa de club din toate punctele de vedere, pentru că joc meci de meci, nu ne e frică de niciun adversar, eram toţi convinşi că puteam să câştigăm cu Barcelona (...).

Ne-a mers foarte bine în Champions League, în campionat, la fel, este unul foarte puternic din punct de vedere fizic, tactic, suntem la 11 puncte avans faţă de locul doi'', a mai spus Stanciu. ''Am ajuns la stabilitate şi la o maturitate a jocului, văd jocul de fotbal mai diferit, încerc să îmi ajut echipa la fel de mult pe fază defensivă, cât şi pe fază ofensivă, joc şi pe alt post, mă simt mult mai bine acolo şi tot ce îmi doresc acum e ca echipa naţională să se califice'', a subliniat jucătorul campioanei Cehiei, Slavia Praga.

Stanciu a dezvăluit şi cum priveşte el tricoul cu numărul 10 la echipa naţională şi nu numai: ''Nu vreau să spună lumea că nu respect numărul 10, mai ales că la noi e un număr foarte important, dar eu nu mai cred în numărul 10 din ziua de azi, în tricou, adică poţi să porţi numărul 8 şi să faci ceea ce face un număr 10.

Pe mine nu mă interesează acest aspect, la EURO am jucat cu numărul 10 pentru că Maxim nu a prins lotul şi dacă era în lot cu siguranţă el ar fi purtat acest tricou''.

Nicolae Stanciu a avut un sfat şi pentru jucătorii care vor evolua la Campionatul European Under-19 din 2021, care va fi găzduit de România, după ce ţara noastră a găzduit turneul final şi în 2011, când el şi Romario Benzar făceau parte din echipa României: ''Poate majoritatea nu au apucat să debuteze în Liga I, dar ce am trăit la acel Campionat European de juniori a fost ceva incredibil şi o experienţă pe care eu şi colegii mei nu o vom uitata niciodată.

Sunt ferm convins că şi ei se vor bucura de experienţa de care vor avea parte şi asta trebuie să îi ajute să dea tot ce au mai bun, să facă meciuri bune, pentru că multă lume vine şi îi urmăreşte şi cu siguranţă după acel Campionat European vor avea parte de oferte sau vor avea şansa să facă un pas mare în cariera lor''.

Echipa naţională de fotbal a României întâlneşte în ultimele două partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2020 selecţionata Suediei, vineri 15 noiembrie (ora 21:45), pe Arena Naţională din Capitală, şi reprezentativa Spaniei, luni 18 noiembrie (ora 21:45), pe Stadionul Wanda Metropolitano din Madrid.

După opt partide disputate, România ocupă locul 3 în Grupa F a preliminariilor, cu 14 puncte, şi are nevoie de o victorie în partida cu Suedia şi un rezultat de egalitate cu Spania pentru a se califica la EURO 2020.

AGERPRES (V, AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Teodor Ciobanu, editor online: Simona Aruştei)