Fostul fotbalist Christian Karembeu, campion european şi mondial cu Franţa, în prezent ambasador UEFA EURO 2020, a declarat, vineri, la Arena Naţională, că speră ca România să se afle printre echipele care vor participa la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de anul viitor. "Este un privilegiu să văd acest trofeu la Bucureşti, cu atât mai mult cu cât tragerea la sorţi a Campionatului European din 2020 va avea loc aici.

Mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc pe ambasadorii EURO 2020 la Bucureşti, pe Dorinel Munteanu, Miodrag Belodedici şi Gabriela Szabo. Îmi doresc ca organizarea să fie la un nivel cât mai înalt pentru că aceste meciuri vor fi urmărite de aproximativ 5 miliarde de oameni.

Sper ca pe 30 noiembrie România să se regăsească printre echipele de la tragerea la sorţi care va avea loc la Bucureşti", a spus Karembeu.

Cea mai frumoasă amintire din Bucureşti a fostului fotbalist o reprezintă golul marcat de el în meciul România - Franţa din 11 octombrie 1995, scor 1-3, în preliminariile EURO 1996. "Îmi place mult Bucureştiul, am jucat aici împotriva României (n.r., România - Franţa).

Am amintiri plăcute, cea mai frumoasă este legată de faptul că am înscris aici.

Portarul României atunci ştiu că era Stelea.

Atunci aveam nevoie de victorie pentru a ne califica şi am obţinut-o.

Din '95 când am jucat contra României am progresat constant şi am câştigat toate acele trofee (n.r. - titlul mondial şi european).

Naţionala României s-a schimbat mult faţă de cea împotriva căreia am jucat eu.

E normal, fiecare echipă aparţine unei generaţii.

Au fost Hagi şi Belodedici, acum sunt Keşeru sau Ianis Hagi.

Cosmin Contra are acum ocazia de a duce România la acest turneu", a afirmat Karembeu.

Fostul fotbalist francez Christian Karembeu a fost prezent, vineri, la un eveniment organizat de Primăria Capitalei şi Federaţia Română de Fotbal la Arena Naţională în cadrul căruia a fost prezentat trofeul Henri Delaunay, care va fi decernat câştigătoarei Campionatului European de fotbal din 2020.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale.

Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, în locul velodromului.

Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală.

Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

AGERPRES (A-autor: Marius Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)