Noul antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, Corneliu Papură, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că speră ca formaţia din Bănie să facă un joc ofensiv în meciul cu Astra Giurgiu de vineri. ''Să vedem cât de multe riscuri ne putem lua pe faza ofensivă, să cădem de acord împreună cu jucătorii în privinţa sistemului de joc, sper din tot sufletul să fim ofensivi. Încerc să îmi creez un sistem de joc în funcţie de calităţile jucătorilor, dacă erau şi Koljic şi Fortes era foarte ofensiv să joc cu doi atacanţi, ei pot ţine foarte mult mingea în zona ofensivă'', a declarat Papură. ''Mă bazez cel mai mult pe ajutorul jucătorilor, ei au jucat foarte multe meciuri cu Astra şi mă pot ajuta din această perspectivă.

Sper să avem o colaborare bună şi la meciul cu Astra să găsim soluţia ideală pentru a câştiga'', a subliniat tehnicianul.

Papură nu consideră că Universitatea e avantajată de faptul că Astra nu are obiectiv în campionat: ''Dacă joci relaxat, poate să îţi iasă jocul, dacă nu ai o presiune în plus.

Cel mai important lucru este modul nostru de exprimare.

Nu putem considera că nu vor fi motivaţi, în momentul în care intri pe teren vrei să câştigi.

Nu consider că e un atu pentru noi'', ''Am văzut meciul Sepsi OSK - Astra (0-1), au avut şi unii şi alţii oportunităţi, dar a înscris Astra pe final'', a comentat Papură.

Tehnicianul s-a referit şi al obiectivul echipe sale în acest final de sezon: ''În principiu, să rămânem pe locul trei, să ne menţinem, dar cred că putem, depinde cum începem, să prindem locul doi.

Singurul meu obiectiv acum este să fac tot ceea ce depinde de mine pentru a câştiga meciul cu Astra''. ''Sunt câţiva jucători sub tratament, vom vedea la ora meciului ce jucători vor intra.

Sper să fiu inspirat şi jucătorii să mă ajute pentru a găsi cel mai bun unsprezece la meciul cu Astra'', a mărturisit Papură, care se confruntă cu numeroase probleme de lot.

Atacantul bosniac Elvir Koljic a plecat luni la Barcelona să se opereze la tendonul femural şi va lipsi până în octombrie-noiembrie, a precizat preşedintele clubului, Sorin Cârţu.

Mijlocaşul Alexandru Cicâldău este sub tratament, dar va reveni marţi după amiază şi staff-ul va vedea care este starea lui, dacă e apt pentru meciul cu Astra.

Nuno Rocha şi Tiago Ferreria sunt accidentaţi, în timp ce Meza Colli şi Andrei Cristea s-au antrenat normal luni.

Papură consideră că felul în care va fi primit de suporteri depinde de rezultatele echipei: ''Debutând în deplasare, depinde foarte mult de rezultat.

Să fim realişti, dacă va fi pozitiv, îţi atragi publicul de partea ta''.

Corneliu Papură a fost numit, luni, în funcţia de antrenor al echipei de fotbal Universitatea Craiova, în locul italianului Devis Mangia, demis din cauza rezultatelor nefavorabile.

Mangia mai avea contract cu Universitatea până în 2021.

Papură, component al echipei care a câştigat eventul din 1991 şi al echipei naţionale care a participat la Cupa Mondială din 1994, este absolvent al licenţei UEFA PRO şi lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii şi Juniori şi director sportiv.

Universitatea nu are nicio victorie în ultimele sale patru partide, înregistrând trei eşecuri (unul în Cupa României, 1-2 cu FC Viitorul) şi un egal.

Universitatea o va întâlni pe Astra vineri, în deplasare, într-un meci din etapa a şasea a fazei play-off a Ligii I.

AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)