Antrenorul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu, a afirmat, joi seara, după victoria pe teren propriu în faţa echipei italiene Lazio Roma, scor 2-1, în primul meci pe care l-a disputat în Grupa E a Europa League, că şi-ar dori să facă o fotografie a clasamentului, cu echipa sa pe primul loc, şi că speră să-şi păstreze aceeaşi poziţie până la final. "Dacă Omrani nu dădea gol cred că eram toţi acum aici şi regretam.

Eu am vorbit cu el şi i-am spus că ţin foarte mult la el, dar că nu are cum să fie titular dacă nu se antrenează bine.

Repriza a doua a fost una foarte, foarte bună, chiar dacă s-a jucat într-un alt sistem.

Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la începutul acestei grupe, ne vor aştepta meciuri la fel de grele. În repriza a doua ne-am revenit cu toţii şi este o victorie foarte importantă pentru clubul CFR.

Astăzi a fost, zic eu, o victorie meritată.

Trebuie să facem o poză la clasament, sperăm să rămână aşa", a declarat Dan Petrescu la televiziunea Digi Sport.

Tehnicianul echipei clujene consideră că a fost inspirat când a ales un sistem de joc cu trei fundaşi centrali, pe care îl foloseşte de obicei atunci când adversara are doi atacanţi împinşi: "Nu sunt eu cel mai important om al serii, echipa este cea mai importantă.

A fost un meci de intensitate maximă, din păcate în prima repriză echipa a suferit puţin, poate şi din cauza schimbării sistemului, cu trei fundaşi centrali.

Am lucrat doar trei zile în acest sistem.

Dar cel mai important nu e sistemul, este atitudinea.

Noi nu am avut o agresivitate în bună în prima repriză şi ei au o valoare incredibilă, se vedea o calitate incredibilă la ei, dar cu toate acestea golul marcat de Deac a venit la timp pentru noi.

Dacă rata cred că aş fi schimbat ceva la pauză. În repriza a doua cei trei fundaşi centrali şi-au făcut treaba foarte bine, toată echipa şi-a schimbat un pic nivelul".

CFR Cluj a reuşit să câştige la debutul în Grupa E a Europa League, 2-1 (1-1) cu Lazio Roma, joi seara, pe Stadionul ''Dr.

Constantin Rădulescu'' din Cluj-Napoca, prin golurile marcate de Ciprian Deac (41 - penalty) şi Billel Omrani (75).

Pentru Lazio Roma a înscris Bastos în minutul 25.

După acest rezultat, CFR Cluj se află pe prima poziţie în clasamentul Grupei E a Europa League, în cealaltă partidă Rennes şi Celtic terminând la egalitate, scor 1-1.

AGERPRES/(A, AS - autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Daniela Juncu)