Lotul formaţiei FC Botoşani s-a reunit, luni după-amiază, în vederea reluării pregătirilor pentru noul sezon al Ligii I de fotbal.

Peste 20 de jucători au participat la primul antrenament sub comanda noului tehnician al grupării din Botoşani, Marius Croitoru, care a preluat banca tehnică după plecarea lui Liviu Ciobotariu în Liban.

Pe lista noilor veniţi se află fundaşul Denis Haruţ (20 de ani), venit de la ACS Poli Timişoara, mijlocaşul argentinian Leone Pierce (25 de ani), care a jucat pentru Deportivo Santamarina, mijlocaşul austriac Mario Ebenhofer (27 de ani) care a evoluat la Blau Weiss Linz, dar şi fundaşul Alexandru Ţigănaşu, care a revenit după mai mulţi ani la echipa botoşăneană. În schimb, FC Botoşani i-a pierdut, printre alţii, pe Andrei Burcă, Martin Fraisl, Fabbrini, Mihai Alexandru Roman şi Lorand Fulop. "Au plecat într-adevăr jucători care au dus greul anul trecut, dar considerăm că jucătorii care vor veni vor avea aceeaşi valoare.

Nu ne grăbim să aducem fotbalişti, pentru că nu ne interesează numărul, ci valoarea", a afirmat Marius Croitoru.

Acesta susţine că nu are, deocamdată, un obiectiv fixat pe banca tehnică a echipei FC Botoşani. "Cred că suntem cu lotul complet, mai puţin doi atacanţi, pe care îi căutăm şi un fundaş central care astă noapte (în noaptea de duminică spre luni - n.r.), a declinat oferta noastră. În rest, cred că avem lotul mai complet ca niciodată, aşa că nu avem un lot subţire.

Cei care au plecat au înlocuitori la fel de buni sau chiar mai buni decât cei care au plecat", a afirmat preşedintele FC Botoşani, Valeriu Iftime.

Tot luni a ajuns la Botoşani şi fostul antrenor al formaţiei botoşănene, Mihai Ciobanu, care va ocupa funcţia de director tehnic.

AGERPRES (A- autor: Cristian Lupaşcu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)