Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să acceseze bani de la bugetul de stat, dar e nemulţumit de prevederea legislativă care presupune ca un reprezentant al ministerului să facă parte din Comitetul Executiv al FRF.

Burleanu a lăsat să se înţeleagă că reprezentanţii celorlalte federaţii nu au dorit să aibă un punct de vedere în ceea ce priveşte modificarea Legii Sportului, în urma căreia ministerul ar putea să convoace adunări generale ale federaţiilor, pentru că le-ar fi teamă ca finanţarea de la stat să nu fie afectată. "Faptul că nu beneficiem de bani publici cred că ne oferă un anumit avantaj.

Probabil de aceea nu am văzut reacţii vehemente din partea celorlalte federaţii, pentru că au o oarecare teamă că finanţarea lor ar putea fi afectată. Şi greşesc, pentru că mai degrabă luptăm să avem un cadru clar de finanţare.

Sunt nişte abuzuri.

Practic, printr-o asemenea modificare a ucis orice organizare la nivelul oricărui sport din România.

Ne vom întoarce cred înainte de 1930.

Noi ne dorim să luăm bani publici, aşa cum am făcut-o şi în ceea ce înseamnă fonduri europene. În schimb, avem o prevedere în Legea Sportului care spune foarte clar că dacă iau un leu de la Ministerul Tineretului şi Sportului atunci practic MTS are posibilitatea de a desemna un reprezentant în Comitetul Executiv cu drept de veto.

Nu este deloc corect un asemenea principiu. Şi am fi din nou în aceeaşi situaţie de ingerinţă politică care ar duce la suspendarea Federaţiei Române de Fotbal, a cluburilor şi ne-ar plasa în rândul ţărilor din lumea a treia. În momentul în care stabilim un selecţioner, eu ca preşedinte merg în faţa premierului României şi întreb dacă putem să îl numim pe Mirel Rădoi antrenorul naţionalei de tineret", a declarat Burleanu.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat, miercuri, după şedinţa Adunării Generale, că modificarea articolului 88 din Legea Sportului, propunere aflată acum în dezbatere în Parlament, ar duce la suspendarea FRF de către UEFA şi FIFA, care interzic amestecul politicului în sport.AGERPRES/(A/autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)