Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, spune că recuperarea lui Vlad Chiricheş este o veste bună la început de an, în perspectiva reluării sezonului competiţional. ''Vlad a început antrenamentele progresiv cu echipa sa, a intrat din ce în ce mai mult în programul echipei, este de aşteptat ca la finele lui ianuarie-început de februarie să aibă şi meciuri în picioare.

Este clar că pentru mine, ca antrenor, dar şi pentru echipa naţională în ansamblu, Vlad este un jucător important în angrenaj, iar recuperarea sa este o veste bună la început de an.

Sperăm ca jucătorii importanţi din echipa naţională şi nu numai să nu aibă parte de accidentări grave, să joace la echipele lor şi să fie într-o formă foarte bună'', a declarat Contra într-un interviu acordat site-ului FRF.

Presa sportivă italiană a anunţat la începutul săptămânii că Vlad Chiricheş este apt de joc pentru Napoli după ce a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat anterior de la genunchiul stâng în luna septembrie.

Fundaşul de 29 de ani este la dispoziţia antrenorului Carlo Ancelotti, pentru partida de pe 13 ianuarie cu Sassuolo din optimile de finală ale Cupei Italiei.

Chiricheş se antrenează normal alături de coechipierii săi, după accidentarea suferită în timpul meciului de pe 10 septembrie cu Muntenegru din Liga Naţiunilor (0-0).

Jucătorul a fost operat în Italia la puţin timp după accidentare. În Serie A, Napoli va juca pe 20 ianuarie cu Lazio, pe teren propriu. În clasament, echipa lui Chiricheş este pe locul 2 după 19 etape, la 9 puncte de liderul Juventus.

AGERPRES/(AS-autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)