Selecţionerul naţionalei de fotbal a României, Cosmin Contra, a declarat joi că alături de membri ai staff-ului primei reprezentative va urmări pregătirile şi meciurile pe care echipele româneşti le vor susţine în cantonamentele pe care le efectuează în această lună, înainte de reluarea sezonului competiţional. ''Sâmbătă vom pleca în Turcia, eu cu Jerry Gane şi cu Mihalcea.

Acolo vom urmări antrenamente şi jocuri amicale ale tuturor echipelor care sunt în pregătire în Turcia, aici fiind majoritatea. În Spania îl avem pe Javi Reyes care va sta pe toată durata cantonamentului celor de la FCSB. În februarie va reîncepe campionatul în România, tot atunci vom încerca să mergem şi în străinătate, la jucătorii români, ca să-i vedem la faţa locului'', a afirmat Contra într-un interviu pentru site-ul FRF.

El a precizat că este posibil să apară şi jucători noi la naţională, care nu au mai evoluat până acum pentru prima reprezentativă. ''Avem în vedere 2-3 jucători care evoluează bine la echipele lor de club, îi vom urmări.

Sunt şi jucători din străinătate şi din campionatul intern'', a punctat Contra.

Răspunzând unor întrebări, selecţionerul s-a referit la situaţia unor fotbalişti români care activează în campionate din alte ţări. ''Un jucător ca Florin Andone (Brighton, Anglia) este important în angrenajul naţionalei.

El joacă într-un campionat extrem de puternic, a început să joace meci de meci, să dea goluri, i-am urmărit ultimele evoluţii, este acelaşi jucător luptător, îşi recuperează forma pe care a avut-o la Deportivo.

Asta ne bucură pentru că avem o soluţie în plus pe care nu o aveam când era accidentat sau când nu juca la echipa lui de club.

Orice jucător care joacă într-un asemenea campionat şi e titular este un plus pentru echipa naţională'', a spus Cosmin Contra. În opinia sa este un lucru pozitiv faptul că un jucător îşi schimbă echipa pentru a putea evolua meci de meci. ''Orice jucător care îşi schimbă echipa pentru a juca, pentru mine este un lucru pozitiv.

Eu am ţinut legătura cu cei de la Bilbao (...), i-am întrebat despre situaţia lui Cristian Ganea, ştiam de aproape o lună şi jumătate că el va pleca la o echipă unde să joace.

A fost şi dorinţa lui.

Eu mi-am exprimat o dorinţă ca Bilbao să găsească o soluţie pentru ca jucătorul să poată merge undeva unde să joace.

E important ca el să fie, de ce nu, o soluţie pentru echipa naţională.

Adi Popa sperăm să se impună şi să joace la Ludogoreţ pentru că are nevoie de meciuri, şi Torje joacă la Sivasspor, deci o altă veste bună.

Gicu Grozav are ceva oferte, are nevoie să înceapă din nou să joace, e important să-şi recupereze încrederea şi să meargă la o echipă unde să joace. Îşi va rezolva situaţia în următoarele 7-10 zile.

Sperăm să fie şi el o soluţie pentru echipa naţională. Şi Dorin Rotariu (AZ Alkmaar) este un jucător care mie personal îmi place.

E un jucător tânăr, de mare perspectivă, nu este mulţumit de situaţia pe care o are la echipa sa de club şi mi-a promis că încearcă să rezolve problema, să meargă şi el la o echipă unde să poată juca'', a menţionat antrenorul tricolorilor.

Pe de altă parte, Contra a spus că se bucură pentru că Nicuşor Stanciu a rămas în Europa deşi au existat zvonuri că ar urma să plece în ţările arabe. ''El este un jucător care are timp să meargă în ţările arabe şi cred că mai are multe de demonstrat în Europa şi poate ajunge în campionate mult mai puternice decât cel din Cehia'', a opinat Contra. În acest context, Contra a fost de părere că o eventuală plecare a lui Ţucudean (CFR Cluj) la Nantes, aşa cum se vehiculează, ar fi benefică pentru acesta dacă ar juca. ''Campionatul Franţei este mult mai puternic decât cel al României, ar fi un pas înainte pentru el.

Dar eu am zis că important este ca orice jucător care pleacă de la echipa lui să se impună şi să joace la noua sa formaţie, pentru că asta i-ar da multă încredere'', a afirmat selecţionerul.

AGERPRES/(AS-autor: Adrian Drăguţ, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)