Eforturile agresive făcute în capitala germană pentru a stăvili creşterile de preţuri pe chirii au atras atenţia în toate pieţele imobiliare care se confruntă cu acest fenomen, din Amsterdam şi până în New York. În timp ce grupurile care militează pentru drepturile chiriaşilor în Munchen cer pentru o perioadă de şase ani în loc de cinci, alte oraşe germane iau încă în calcul această mutare pentru că se tem că va afecta dezvoltările de locuinţe noi, potrivit Bloomberg. Înţelegerea din Berlin dintre Social Democraţi, Verzi şi partidul Stânga deschide drumul pentru legislatorii oraşului să aprobe măsurile înainte de a le implementa în primul trimestru din 2020.

Acordul final a fost conturat în timpul unei întâlniri de două zile ce a avut loc săptămâna trecută, după mai multe luni de discuţii.„Intrăm într-un teritoriu nou.

Alţii vorbesc despre asta, dar noi chiar o facem”, spune Michael Mueller, primarul Berlinului.Este a doua oară în ultima jumătate de an când Benjamin Netanyahu a eşuat în încercarea de a forma un guvern după alegeri parlamentare.

Sursa: RomaniaTV