Guvernul Orban îşi angajează răspunderea în Parlament pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi.

Anunţul a fost făcut de premier, în debutul ședinței de la Palatul Victoria.Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 17 ianuarie 2020.

Gest de neuitat în dragoste”PNL susține alegerea primarilor cu 50% plus unul din voturile cetățenilor Acum doi ani am inițiat un proiect de lege pentru a transpune voința oamenilor de îmbunătățire a modului de alegere a primarilor prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50% plus unul.

Proiectul a fost ”parcat” neregulamentar în Parlament la o defunctă Comisie de cod electoral pentru a împiedica adoptarea de către plenul Camerei.

Ca atare am luat decizia de a ne angaja răspunderea pe proiectul de lege de alegere a primarilor în două tururi”, a spus Orban.Premierul a declarat că Guvernul are obligaţia de a îmbunătăţi cadrul democratic.

cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); ”E vremea să facem ce ne cer oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului, dar trebuie să ne asumăm acest risc.

Guvernul are obligația de a îmbunătăți cadrul democratic”, a continuat Ludovic Orban. Şeful Guvernului a explicat că existența unui tur doi presupune negocierea unei majorități în consillile locale, care care să permită realizarea proiectelor.”De la instalarea Guvernului, am spus foarte clar că noi facem ceea ce e necesar, corect, democratic și ceea ce își doresc oamenii, nu potentații.

Probabil că mulți primari doresc alegeri într-un tur.

Pentru a îmbunătăți performanța administrației locale e vital ca primarii să fie aleși de jumătate plus unul din cetățenii dintr-o comunitate locală.

Existența unui tur doi presupune negocierea unei majorități în CL care să permită realizarea proiectelor.

Ca atare, e vremea să facem ce vor oamenii”, a mai spus premierul Orban.Tot astăzi, premierul Ludovic Orban a anunţat că dublarea alocaţiilor pentru copii va fi amânată până la 1 august 2020, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului României.

Sursa: Observator