Vicepremierul Raluca Turcan a declarat luni că Guvernul va sesiza marţi Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pentru trei proiecte de lege: cele referitoare la legile justiţiei, la abrogarea Ordonanţei de urgenţă 51/2019 şi legea plafoanelor bugetare."PNL a decis în şedinţa Biroului Executiv ca marţi Guvernul să sesizeze Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege: legile justiţiei, partea referitoare la prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare de la doi la trei şi partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, va mai fi abrogarea Ordonanţei 51, cea legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public, în felul acesta Guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor, şi anume, includerea transportului şcolar ca serviciu public. (...) A treia lege pe care Guvenul sesizează Parlamentul pentru asumarea răspunderii este cea legată de plafoanele bugetare, astfel încât până la finalul anului să putem veni în cadrul legal cu bugetul de stat pe anul 2020", a spus Turcan, la Palatul Parlamentului.Vicepremierul a mai anunţat că tot în şedinţa de marţi Guvernul va discuta despre elaborarea unei ordonanţe de urgenţă prin care să se permită tuturor spitatelor din România să desfăşoare programe de rezidenţiat.

Turcan a menţionat că va avea loc şi prezentarea, în primă lectură, a proiectului cu privire la abrogarea unor prevederi din OUG 114, pentru care Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea.

I.

PROIECTE DE LEGI1.

PROIECT DE LEGE pentru  aprobarea Acordului-cadru de împrumut dintre România şi Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (Proiectul privind Modernizarea infrastructurii judiciare în România), semnat la Bucureşti la 13 august 2019 şi la Paris la 2 septembrie 2019Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/LG-1.pdf2.

PROIECT DE LEGE privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/LG-2.pdfII.

PROIECTE DE HOTĂRÂRI1.

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea plăţii cotizaţiei voluntare a României pentru anul 2019 către Forumul privind Administrarea Fiscală, iniţiat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/HG-9.pdf2.

PROIECT DE HOTĂRÂRE pentru modificarea şi completarea Metodologiei cu privire la aplicarea unitară a dispoziţiilor în materie de stare civilă, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.64/2011Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/HG-10.pdf3.

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării Regulamentului (UE) 2018/302 al Parlamentului European şi al Consiliului din 28 februarie 2018 privind prevenirea geoblocării nejustificate şi a altor forme de discriminare bazate pe cetăţenia sau naţionalitatea, domiciliul sau sediul clienţilor pe piaţa internă şi de modificare a Regulamentelor (CE) nr.2006/2004 şi (UE) 2017/2394, precum şi a Directivei 2009/22/CEProiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/HG-11.pdf4.

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea modelului steagului comunei Daneş, judeţul MureşProiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/HG-12.pdf5.

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind eliberări/numiri de prefecţi şi/sau subprefecţiIII.

NOTE 1.

NOTĂ cu tema: Raport privind implementarea Programului Naţional de Reformă 2019 şi a Recomandărilor Specifice de Ţară 2019Proiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/NOTA-2.pdf2.

NOTĂ cu tema: Susţinerea finanţării infrastructurii sociale prin investiţii din Fondul Social EuropeanProiectul poate fi consultat la adresa: https://sgg.gov.ro/new/wp-content/uploads/2019/12/NOTA-3.pdfNotă: Proiectele de acte normative și documentele de politici publice incluse pe agendă pot suferi unele modificări în urma dezbaterilor  din cadrul ședinței Guvernului României.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); });

Sursa: RomaniaTV