Operatorul britanic de turism Hays Travel va cumpăra toate oficiile turistice din Marea Britanie ale touroperatorului Thomas Cook, tranzacţia urmând să ducă la potenţiala salvare a 2.500 de locuri de muncă, a anunţat miercuri Serviciul britanic de insolvenţă, transmite Reuters.

Grupul Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, avea 22.000 de angajaţi la nivel mondial, dintre care 9.000 numai în Marea Britanie, care însă, şi-au pierdut locul de muncă.

Oficiile turistice deţinute de Thomas Cook erau puncte de atracţie în centrele oraşelor din Marea Britanie.

Hays Travel va achiziţiona toate cele 555 de oficii turistice şi va căuta să angajeze foştii angajaţi de la operaţiunile de retail ale Thomas Cook, a precizat Serviciul britanic de insolvenţă.

Hays Travel este o firmă privată, deţinută şi condusă în comun de directorii John Hays şi Irene Hays.

Firma are o vechime de 40 de ani şi are sediul în Sunderland, nord-estul Angliei.

Anul trecut compania a raportat vânzări de peste un miliard de lire sterline (1,22 miliarde de dolari).

Thomas Cook realiza o cifră de afaceri de aproximativ 10 miliarde de lire sterline (11,32 miliarde euro) pe an.

De mai mulţi ani, însă, compania era afectată de o concurenţă acerbă între tour operatori şi un mediu economic incert în Marea Britanie, în contextul Brexitului şi al deprecierii lirei.

Grupul Thomas Cook are datorii de 1,7 miliarde de lire sterline şi o finanţare suplimentară de 200 milioane lire sterline era decisivă pentru supravieţuirea unei companii cu 19 milioane de clienţi pe an în 16 ţări.

AGERPRES/ (AS-autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Irina Giurgiu)