Peste 5.400 de pachete cu ţigări, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, au fost descoperite şi confiscate de poliţiştii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei în urma mai multor acţiuni pe linia combaterii contrabandei, într-unul din cazuri ţigările fiind transportate peste frontieră cu o dronă.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri, AGERPRES, de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au confiscat, joi, 4.480 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 53.000 de lei. Ţigările au fost găsite într-un autoturism înmatriculat în Germania, abandonat de şofer după ce poliţiştii au încercat să-l oprească pentru un control.

Din primele verificări s-a constatat că şoferul este un cetăţean român, în vârstă de 24 de ani, domiciliat în judeţul Maramureş. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, autoturismul, care avea numere false, fiind indisponibilizat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. "În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au descoperit, în cimitirul din localitatea Sighetu Marmaţiei, un colet cu ţigări, ce conţinea 500 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, care fusese transportat peste frontieră cu un aparat de zbor de mici dimensiuni, de tip dronă.

Totodată, autorităţile de frontiera ucrainene ne-au comunicat ca pe teritoriul statului vecin l-au depistat pe proprietarul aparatului de zbor, un cetăţean ucrainean", se mai arată în comunicat. Şi în acest caz, ţigările în valoare de 5.850 lei au fost confiscate, în continuare fiind efectuate verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Tot joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Siret, lucrătorii vamali au descoperit, ascunse într-un microbuz, 450 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 675 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

AGERPRES/(AS - autor: Sebastian Olaru, editor: Nona Jalbă, editor online: Gabriela Badea)   Sursa foto: www.politiadefrontiera.ro