Un pistol şi muniţie, un autoturism, peste 34.000 de lei şi 700 de euro, telefoane mobile, un hard disk, precum şi alte înscrisuri susceptibile a proveni din săvârşirea de infracţiuni au fost ridicate, în urma percheziţiilor de marţi dimineaţă din Bucureşti şi judeţul Ilfov, desfăşurate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 12 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite de fals de monedă. "Din cercetări s-a stabilit că, în septembrie - noiembrie 2018, persoanele în cauză ar fi achiziţionat mai multe bunuri de pe site-uri de profil din România, folosind la achitarea acestora bancnote contrafăcute din cupiura de 50 de euro.

Din activitatea infracţională, aceştia ar fi obţinut bunuri de peste 25.000 de lei", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis marţi AGERPRES.

Zece persoane sunt audiate la sediul DIICOT Piteşti. În activităţi sunt angrenaţi şi jandarmi, iar acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

AGERPRES/(AS - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)