Efectele fenomenelor hidrometeorologice din ultimele 24 de ore s-au făcut simţite în 21 localităţi din judeţele Argeş, Arad, Giurgiu, Hunedoara, Ilfov şi Teleorman, precum şi în municipiul Bucureşti, cele mai multe fiind înregistrate în Teleorman, unde şapte localităţi au fost afectate de inundaţii.

Miercuri dimineaţă, singurele intervenţii în desfăşurare au loc în localitatea Bâscoveni, Teleorman, unde pompierii acţionează pentru evacuarea apei din 3 curţi.

Potrivit IGSU, în toate zonele afectate, pompieri au acţionat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 39 de locuinţe şi anexe gospodăreşti, 12 subsoluri, 73 curţi şi pe şapte străzi.

Salvatorii au intervenit pentru degajarea a şase copaci căzuţi pe carosabil şi pentru înlăturarea a două acoperişuri desprinse din cauza vântului puternic.

Monitorizarea permanentă a situaţiei din teren şi măsurile întreprinse pentru gestionarea promptă a solicitărilor primite din partea cetăţenilor au făcut ca evenimentele să nu se soldeze cu victime. În judeţul Alba, în localitatea Răchita, urmare a inundaţiilor produse la începutul lunii iunie, 42 de persoane (între care 17 copii), ale căror case au fost afectate de viituri, se află cazate în 10 locuinţe modulare.

Din cauza alunecărilor de teren şi aluviunilor aduse de viituri, pe DN 73D/AG, circulaţia rutieră este blocată, iar pe DN 17A/SV, DJ 609/TM şi DJ 205D/VN, circulaţia rutieră este restricţionată.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă.

AGERPRES/(AS - autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruştei)