Incendiul care a distrus parţial în noaptea de luni spre marţi Catedrala Notre-Dame din Paris a provocat "durere în inima ruşilor", a declarat marţi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, propunând trimiterea "celor mai buni specialişti ruşi" pentru a ajuta la reconstrucţie, informează AFP. "Notre-Dame este un simbol istoric al Franţei, o comoară inestimabilă a culturii europene şi mondiale şi unul dintre cele mai importante locuri-cult ale creştinismului.

Tragedia care a avut loc în această noapte la Paris este o durere în inima ruşilor", a afirmat preşedintele rus într-un mesaj de susţinere adresat omologului său francez Emmanuel Macron şi "întregului popor francez", citat într-un comunicat al Kremlinului.

Vladimir Putin şi-a exprimat "speranţa că această mare catedrală va putea fi restaurată" şi a propus trimiterea în Franţa "a celor mai buni specialişti ruşi, care au o bogată experienţă în restaurarea de monumente ale Patrimoniului Mondial, inclusiv de opere ale arhitecturii medievale", se mai spune în comunicat.

AGERPRES/(AS - autor: Adriana Matcovschi, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)   Citiţi şi:   * Incendiu la Notre-Dame: Incendiul a fost stins în totalitate (pompieri)