Un incident produs la o centrala nucleară din Rusia, din regiunea Tver, a dus la închiderea a 3 dintre cele 4 unități funcționale.

Totul a pornit de la un scurtcircuit la un transformator.Centrala nucleară Kalinin, situată la 217 kilometri nord-vest de Moscova, în regiunea Tver, a raportat defecțiunea joi dimineață.Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934226799-5'); });}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Top 3 zodii care nu se gândesc la bani.

Nativii care îşi pun pasiunea pe primul locUn scurtcircuit la un transformator a dus la închiderea totală a două unități și închiderea parțială a celei de-a treia.

Doar o singură unitate, cea de-a patra, a rămas funcțională. Echipele de intervenție au fost trimise să remedieze defecțiunea. ”Nivelul de radiații la stație și în teritoriul din vecinătate rămâne neschimbat și este la cote normale”, au transmis oficialii ruși.

cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); Potrivit agenției TASS, joi seară, una dintre cele 3 unități închise a fost repornită.

Celelalte două urmează să fie repornite în următoarele 48 de ore.

Autoritățile ruse au spus că incidentul nu a afectat aprovizionarea cu energie electrică a populației. ”Sistemul energetic are destule rezerve”, a spus Ministrul Energiei, Evgheni Graceak.

Centrala nucleară de la Kalinin nu e însă la primul incident. În 2016, un scurtcircuit s-a produs la echipamentul electric al unității 3, în timpul unor lucrări de reparații.

Doi oameni au fost răniți.

Sursa: Observator