Astăzi, 09.07.2019 la sediul PNL a avut loc o întâlnire de lucru între o delegație a CNMR condusă de Alexandru Cumpănașu în calitate de Președinte și o delegație a PNL condusă de Președintele PNL, domnul Ludovic Orban. În cadrul întâlnirii, reprezentanții CNMR au prezentat o serie de probleme și inițiative cu impact național pe zone diverse de interes precum: educație, cercetare, apărare, fonduri europene, infrastructură, etc. În urmă discuțiilor avute a rezultat realizarea unui Acord de Colaborare între CNMR și PNL ce se va concretiza prin: 

1.Înființarea a 15 Grupuri de Lucru mixte corespunzând domeniilor principale pentru dezvoltarea și modernizarea României.

Din aceste Grupuri de Lucru vor face parte Șefii de Departamente din CNMR și specialiștii în fiecare domeniu și Președinții Comisiilor de Specialitate și specialiștii în fiecare domeniu din cadrul PNL. 

2.Colaborarea dintre CNMR și PNL prin inițiative concrete cu reprezentanții PNL în Parlamentul României, Parlamentul European și în Administrația Publică Locală. În funcție de inițiativă, conducerea celor 2 structuri va stabili modalitatea de colaborare și persoanele implicate. 

CNMR reprezintă astăzi cea mai puternică și reprezentativă structura socială, economică, academică, educațională, culturală și profesională din România. "Întâlnirea avută astăzi cu conducerea PNL și Acordul de Colaborare stabilit reprezintă un mare pas înainte în realizarea dialogului dintre clasa politică și cetățeni, indiferent de preocuparea acestora.

Faptul că PNL și Ludovic Orban au dat curs primii inițiativei CNMR-Platforma Națională pentru Modernizarea și Dezvoltarea  României prin Dialog și Reconciliere-arată deschiderea PNL față de mediul civic, academic, economic, social și cultural.

Sunt convins că și restul partidelor politice și principalele instituții publice vor da curs în scurt timp inițiativei CNMR astfel încât împreună să găsim cele mai bune soluții pentru dezvoltarea diverselor sectoare ale societății românești, iar CNMR să poată fi identificată în continuare ca principala structura furnizoare de expertiză non-politică"a declarat Alexandru Cumpănașu, Președintele CNMR.