Jandarmeria a fost chemată în noaptea de luni spre marţi, pentru îndepărtarea unei ursoaice cu pui care intrase în curtea unei femei din Băile Tuşnad, scrie agerpres.ro.

Citeşte şi Urşii de pe Valea Prahovei au rămas în "pana prostului".

Imagini incredibile dintr-o benzinărie din Azuga VIDEO Femeia a sunat la 112 şi a semnalat faptul că în curtea sa se află o ursoaică cu pui.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, însă animalele nu mai erau în curte. În plus, ISU Harghita a avertizat populaţia despre existenţa pericolului, iar la faţa locului a fost trimis şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean. În ultimele zile a crescut numărul solicitărilor privind îndepărtarea urşilor din localităţi, jandarmii intervenind, doar în weekendul trecut, la Lunca de Sus, Praid, Zetea şi Şimoneşti.

De la începutul anului, ISU Harghita a transmis, cu avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, aproximativ 30 de mesaje RO-ALERT, prin care avertiza populaţia că în zona locuită se află un urs şi nu trebuie să se expună pericolului.

Sursa: RomaniaTV