Preşedintele Federaţiei Române de Judo (FRJ), Cozmin Guşă, a declarat, joi, după tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, competiţie care se va desfăşura la Bucureşti, că România ar putea obţine două medalii prin echipele U CSM Dinamo Cluj-Napoca (feminin) şi CSM Bucureşti (masculin). "Mâine mă aştept la o medalii.

Avem o tragere bună la masculin, sfertul de finală cu grecii (n.r. - Aris JC Salonic) cred că ne este favorabil.

Avem şi un japonez (n.r. - Hirotaka Kato), pentru că avem voie să împrumutăm pentru această competiţie.

El este un fost campion mondial la categoria 90 de kilograme.

La fete întâlnim Valencia, o echipă foarte bună.

Din păcate nu o avem pe Andreea Chiţu, însă sper să reuşim să mergem mai departe.

Asta pentru că le avem pe Loredana Ohâi, pe Ştefania Dobre şi două împrumuturi din Japonia, la 70 de kilograme şi +70 de kilograme.

Deci stăm bine şi ne-am putea bucura mâine seară pentru două medalii.

Eu mizez pe o medalie mai strălucitoare la fete, dar şi pe una la băieţi, ceea ce ar fi mare lucru", a spus preşedintele.

Deşi acum este accidentată, Cozmin Guşă o creditează pe Andreea Chiţu cu a doua sau a treia şansă în categoria 52 de kilograme la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. "Andreea nu va putea concura la competiţia de la Bucureşti din cauza unei accidentări.

Ea probabil va reveni pe tatami peste aproximativ o lună şi jumătate. Însă speranţe sunt în ceea ce o priveşte la Jocurile Olimpice, acolo unde ea are şansa a doua sau a treia în categorie", a adăugat el.

Preşedintele FRJ a adăugat că, vineri, la Sala Polivalentă se va afla în tribună şi cunoscutul actor francez Gerard Depardieu, prezent în aceste zile la Bucureşti. În ceea ce priveşte costurile organizării Ligii Campionilor şi Ligii Europei la Bucureşti, Guşă a menţionat că acestea se vor ridica la aproximativ 200.000 de euro.

Prezent la tragerea la sorţi a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, preşedintele Uniunii Europene de Judo (EJU), Serghei Soloveicik, s-a arătat încântat de organizarea la Bucureşti a acestui eveniment. "Mulţumesc autorităţilor române şi municipalităţii pentru organizarea la Bucureşti a acestei competiţii.

Avem numeroase motive să credem că va fi un eveniment foarte bine organizat.

Avem prezente echipe puternice ale Europei cu sportivi care au în palmares titluri olimpice, mondiale şi europene.

De aceea cred că ne aşteaptă o competiţie foarte interesantă", a spus el.

Directorul general al clubului CSM Bucureşti, Gabriela Szabo, a declarat, joi, că îşi doreşte ca în viitor Capitala să găzduiască un număr cât mai mare de competiţii de acest nivel. "Sunt extrem de onorată să fiu director general la CSM Bucureşti, un club cu 14 secţii printre care şi judo.

Iar judoul este extrem de iubit de copii, vedem asta prin numărul de copii pe care îi legitimăm.

Avem peste 100 de copii în câteva luni la judo.

Iar ăsta e un semnal foarte bun.

Acum pentru noi este o foarte mare onoare să avem la Bucureşti Campionatul European al Cluburilor la Judo.

Mă bucură faptul că Federaţia Română de Judo a avut curajul să aplice şi să aducă în cele din urmă o asemenea competiţie la Bucureşti.

Este o muncă titanică în spate pentru ca aceşti sportivi să se simtă bine la Bucureşti.

Sper să aducem cât mai multe competiţii şi să fim obligaţi să ne ridicăm la nivelul acestor evenimente", a precizat Gabriela Szabo.

Echipa masculină CSM Bucureşti o va întâlni pe Aris JC Salonic, iar la feminin U CSM Dinamo Cluj-Napoca o va înfrunta pe CJ Valencia în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la judo, competiţie care va avea loc la Bucureşti, conform tragerii la sorţi desfăşurate joi. În perioada 7-9 decembrie la Sala Polivalentă din Bucureşti se va desfăşura Campionatul European al Cluburilor la Judo, ediţia 2018 - Liga Campionilor şi Liga Europei (masculin şi feminin).

La competiţia la care vor fi prezenţi peste 400 de sportivi din întreaga lume participă 4 echipe din România: CSM Bucureşti (masculin) şi U CSM Dinamo Cluj-Napoca (feminin) - Liga Campionilor; respectiv CSM CSU Piteşti (masculin) şi SCM Deva (feminin) - Liga Europei.

Vineri se va desfăşura Liga Campionilor după următorul program: ora 11,00 - Meciurile preliminare (masculin şi feminin); ora 15,30 - Deschiderea oficială; ora 16,00 - Finalele şi festivitatea de premiere.

Sâmbătă va avea loc Liga Europei la masculin, iar duminică Liga Europei la feminin.

Campionatul European al Cluburilor la Judo, ediţia 2018 - Liga Campionilor şi Liga Europei este organizată de Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Sport pentru Toţi, în parteneriat cu Federaţia Română de Judo (FRJ) şi Uniunea Europeană de Judo (EJU).

AGERPRES (editor: Marius Ţone, editor online.

Adrian Dădârlat)