Lideri din Comunitatea Economică a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS) au convenit asupra unui plan în valoare de un milion de dolari pentru combaterea insecurităţii şi a terorismului în regiunea Sahel, relatează dpa.

ECOWAS a decis să mobilizeze fondurile, programate să fie utilizate între 2020 şi 2024, în cadrul unui summit în capitala Burkina Faso, Ouagadougou, reuniune la care s-au alăturat de asemenea Mauritania şi Ciadul.

Ameninţarea crescută a terorismului în regiune, în special în zona Sahel, a făcut imperativă cooperarea şi solidaritatea între state, a declarat preşedintele Burkinei Faso, Roch Marc Christian Kabore. ''Acesta este motivul pentru care statele noastre trebuie să-şi unească resursele umane, materialele şi de informaţii, să echipeze şi să antreneze forţele noastre de apărare şi securitate pentru a-şi consolida capacităţile operaţionale în lupta împotriva acestui flagel în Africa de Vest ', a adăugat preşedintele Kabore.AGERPRES/(AS - autor: Violeta Gheorghe, editor online: Daniela Juncuburkina faso)