Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a susţinut vineri în care a anunţat că noile cărți de identitate vor fi eliberate începând cu luna august a anului viitor, vor avea CIP și vor ține loc și de card de sănătate.

Dacă nu vor un astfel de document, românii pot opta pentru o carte de identitate fără CIP, însă cu aceasta nu vor putea călători în UE, având nevoie de pașaport. "Cărţile electronice de identitate vor simplifica relaţia cetăţenilor români cu autorităţile naţionale şi cu cele din alte state.

Cetăţenii vor putea interacţiona de unde vor cu autorităţile administraţiei publice putând cere prestarea de servicii, vor fi eliminate celebrele cozi de la ghişeele din zona Ministerului Interne şi din alte zone ale administraţiei publice.

Cartea electronică de identitate va asigura funcţionalitatea de card de sănătate.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Se va crea și posibilitatea de a crea o carte de identitate simplă pentru cetățenii care nu vor carte de identitate cu cip.

Cartea simplă de identitate nu va conţine cip sau date electronice, dar va prezenta un grad ridicat de securitate.

Acest tip de carte fără cip nu va putea fi folosită de anul viitor pentru a ieşi din ţară", a declarat ministrul Marcel Vela.

Citeşte şi: S-a decis!

Femeile din învăţământ pot ieşi la pensie, la cerere, la 65 de ani

Sursa: RomaniaTV