Bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) pentru anul 2019 a primit, marţi, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament.

Proiectul de buget pentru acest minister a fost votat favorabil de un număr de 22 parlamentari, în timp ce 11 au votat împotrivă. "Start-Up Nation este un fenomen pozitiv în acest moment în această ţară. În această seară, la ora 20:00, s-a oprit aplicaţia Start-Up Nation, iar mâine (miercuri, 13 februarie 2019, n.r.) voi avea conferinţă de presă şi veţi fi uimiţi de rezultatele acestui program.

Pot să vă spun că anul trecut Start-Up Nation a înregistrat următoarele cifre statistice: peste 19.000 de proiecte depuse, iar 7.260 de companii sunt astăzi active, produc profit", a spus ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, la dezbaterile din comisiile reunite.

Bugetul Ministerului pentru Mediul de Afaceri este construit pe credite bugetare în valoare de 657,161 milioane de lei, în scădere cu 28,39% faţă de anul anterior, şi pe credite de angajament de 2,236 miliarde de lei (+89,9%).

Cheltuielile curente ale instituţiei sunt estimate la 656,861 milioane de lei credite bugetare (-33,31%) şi 2,235 miliarde de lei credite de angajament (+89,97%).

Cheltuielile de personal sunt prevăzute la 55,451 milioane de lei, în creştere cu 11,85%, iar cele cu bunuri şi servicii la 22,472 milioane de lei (+20,37%).

Ministerul pentru Mediul de Afaceri este finanţat integral de la bugetul de stat.AGERPRES/(AS - autor: Daniel Badea, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Simona Aruştei)   Citiţi şi:   Propunerea de buget pentru Ministerul Muncii, raport favorabil de la comisiile reunite pentru buget-finanţe   Propunerea de buget pentru Ministerul Agriculturii, raport favorabil în comisiile reunite pentru buget-finanţe   Bugetul pentru acest an al Ministerului Mediului a primit raport favorabil de la comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament   Raport favorabil pentru bugetul pe 2019 al Ministerului Fondurilor Europene, în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Energiei a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe   Aviz pozitiv pentru bugetul Ministerului Comunicaţiilor din partea comisiilor reunite de buget-finanţe   Comisiile reunite de buget-finanţe din Parlament au avizat favorabil bugetul Ministerului Economiei pe anul 2019   Comisiile reunite de buget-finanţe au avizat favorabil bugetul Consiliului Economic şi Social   Bugetul pentru 2019 al CNSC, raport favorabil în comisiile reunite de buget-finanţe   Raport favorabil pentru bugetul Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului în comisiile de buget-finanţe   Ministerul Turismului a primit raport favorabil pentru bugetul pe 2019 în comisiile reunite de buget-finanţe