„Până în această seară, aştept o soluţie finală şi anunţul că s-a desecretizat tot.

Dacă nu, consecinţele vor fi pe măsură.

O să facem o analiză, pentru că şi secretarul de stat se ocupă, e şi o comisie care analizează, în funcţie de ceea ce vor decide împreună şi de concluziile pe care le vom trage, motivele întârzierii sau amânării, împreună vom decide în consecinţă”, a declarat Marcel Vela, conform Agerpres.

Potrivit lui Vela, aceste comunicații au fost secretizate de către unitățile Jandarmeriei din Constanța, Ploiești, Craiova și București pentru că ar fi conținut și discuții despre indicative cu privire la indicative ale unității și proceduri militare. În prezent, structurile MAI au intrat într-un proces de evaluare și vor fi luate măsuri în funcție de rezultatele acestor verificări. „Toate forţele Ministerului Afacerilor Interne fie că sunt în domeniul auditului, controlului intern sau alte departamente care fac verificări sunt în acţiune şi vom trage o concluzie pe fiecare armă şi pe fiecare departament.

Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, nu neapărat că sunt în neregulă, dar că au fost tolerate de-a lungul anilor şi de conducătorii din armele din minister şi de miniştrii care s-au perindat prin această clădire”, a mai spus Marcel Vela. El a adăugat că există prea mulţi oameni prin birouri şi prea puţini pe stradă, dar această situație poate fi remediată.  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); „Sunt multe lucruri care pot fi îmbunătăţite, de la promovări în funcţie, intenţionat cu câteva luni înainte pentru ca promovatul care era pila inspectorului să poată ieşi cu o pensie mai mare în funcţie de comanda sau misiunea pe care o îndeplinea.

Era evident că acea promovare a fost făcută subiectiv doar pentru a fi în favoarea acelui om şi nu în favoarea ministerului”, a declarat Marcel Vela.  Potrivit ministrului, în MAI sunt circa 130.000 de angajaţi, iar evaluarea pe care a demarat-o la nivelul ministerului nu va fi o acțiune simplă, dimpotrivă, trebuie să fie minuţioasă şi pertinentă, pentru că deciziile trebuie să fie la rândul lor „obiective”, „luate cu celeritate” şi „să nu poată fi contestate în instanţă şi câştigate astfel încât ministerul să poată suferi prejudicii”.   googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); Citește și: Marcel Vela, despre dosarul 10 august: Cine îşi permite să tergiverseze îşi riscă propria carieră

Sursa: RomaniaTV