O raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu a fost donată de Patriarhia Română Bisericii "Sfânta Muceniţă Paraschevi" din Istanbul, lăcaş ctitorit de domnitor în anul 1692. "Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la solicitarea Părintelui Sergiu Vlad, Parohul comunităţii ortodoxe române din Istanbul, Turcia, Patriarhia Română a oferit acestei comunităţi o raclă cu un fragment din moaştele Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române transmis miercuri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, racla, confecţionată la Atelierele Patriarhiei Române, a fost depusă miercuri în Biserica "Sfânta Muceniţă Paraschevi". Începând cu anul 2004, biserica zidită de Sfântul Constantin Brâncoveanu a fost dată, de către Patriarhia Ecumenică, spre folosinţă comunităţii ortodoxe româneşti din Turcia, la solicitarea Patriarhiei Române.

AGERPRES/(AS - autor: Petronius Craiu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)   Sursa foto: basilica.ro