Fostul jurnalist a făcut de la început precizarea că încă nu s-a înscris formal în niciun partid, dar a întărit afirmaţia anterioară că cel mai probabil viitoarea sa formaţiune politică va fi USR, ca un gest de mulţumire dat generaţiei sale de oamenii mai tineri din partidul condus de Dan Barna.

Guran a spus şi că intrarea în politică şi renunţarea la jurnalism nu a fost o decizie uşoară. „A trebuit să aleg între etică și deontologie.

Nu a fost o alegere ușoară, nu a fost o alegere pe care am dorit-o.

Nu cred că am lăsat vreodată cuiva impresia că nu-mi place meseria mea sau că nu-mi merge bine în meseria mea de jurnalist.

Din contră.

Toate postările și comentariile mele la adresa celor care au făcut acest pas anterior au fost extrem de dure.

E normal ca dvs, foștii mei colegi, să criticați acest pas.

Este ceea ce trebuie să faceți", a explicat fostul prezentator radio şi tv.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Acesta a ţinut să precizeze că spusele sale, conform cărora i-ar fi consiliat în trecut atât pe cei de la USR, cât şi pe cei din PLUS, au fost greşit înţelese, el nefiind vreodată plătit pentru acele sfaturi. „Hai să lămurim încă ceva, pentru că părinții mei au înțeles de la televizor că aș fi primit bani de la cineva pentru a lucra sau că acum aș fi primit bani să intru în politică.

Aceste lucruri sunt aberante.

Nu am luat bani de la nimeni nici atunci, nici acum.

Să fii politician nu e o meserie.

Meserie e aia pe care o faci tu, atunci când lucrezi.

Să te implici în viața politică și în decizii – asta e un lucru care poate fi considerat o meserie dacă asta ai făcut toată viața ta, dar nu în altă situație", a declarat Moise Guran.

Sursa: RomaniaTV