Ce știm până acum: - Moțiunea de cenzură e votată la ora 13:00 - 233 de voturi sunt necesare pentru a fi adoptată - dezbaterile pe moțiune încep la ora 10:00 - rezultatul votului e așteptat în jurul orei 15:00 Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 10 octombrie 2019.

Decizie importantă în dragoste şi un nou hobbyMoțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă este votată joi de plenul reunit al Parlamentului.

Senatorii și deputații urmează să decidă soarta executivului condus de Viorica Dăncilă.

Pentru a fi adoptată moțiunea, este nevoie de o majoritate de 233 de voturi.

Demiterea Guvernului actual va însemna, de asemenea, și înlăturarea PSD de la putere, după 3 ani.Ce se întâmplă astăziZiua începe cu dezbaterea moțiunii de cenzură, care este programată de la ora 10.00.

Vor lua cuvântul parlamentari atât ai puterii, cât și ai opoziției.

cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); Votul e așteptat să înceapă în jurul orei 13.00.

Va fi un vot secret, cu bile albe și negre, care vor fi depuse în două urne, de asemenea, albă și neagră.

Rezultatul votului ar putea fi anunțat în jurul orei 15.00.Vezi 2 imagini în GalerieSituația în parlament înainte de moțiuneMoțiunea de cenzură a fost depusă cu 237 de semnături de către opoziție, fapt ce arăta că are șanse foarte mari de a fi aprobată. Însă politica românească e plină de surprize. În ultimele zile s-au purtat negocieri și de o parte, și de alta, fiecare tabără încercând să își atragă de partea lor voturi de la rivalii politici.

Așa că, foarte probabil, calculele de pe hârtie s-ar putea să fie diferite cu rezultatul din urnă.Opoziția continuă să susțină că are majoritate, iar PSD spune, de cealaltă parte, că moțiunea va pica.

Iată cum arăta oficial, marți, situația politică în Parlament: PSD - 203 PNL - 95 USR - 40 PRO ROMANIA+ALDE - 49 UDMR - 30 PMP - 17 MINORITATI - 17 NEAFILIATI - 13 TOTAL 465 Dacă moțiunea de cenzură e adoptată, Guvernul Dăncilă va rămâne doar interimar, cu atribuții restrânse, până la instalarea unui nou executiv, care va fi stabilit prin noi negocieri politice pentru formarea unei majorități parlamentare, iar, după ajungerea la un acord, Președintele va nominaliza un Prim-Ministru.Aprofundează subiectul: Moțiune de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă.

Tot ce trebuie să știi

Sursa: Observator