Nea Tilică a murit cu zile, în magazinul din centrul satului, aşteptând să vină ambulanţa.

Omul a sunat la 112 după ce a mers pe jos până la magazin, prin zăpadă.

Salvarea a ajuns după mai bine de o oră şi l-a găsit fără viaţă.Florea Micloi, căruia oamenii din Onceşti, Giurgiu, îi spuneau Tilică, locuia singur, undeva la marginea satului.

Avea 69 de ani şi trei fete, la Giurgiu. Articolul continua dupa recomandari googletag...display('div-gpt-ad-1508934800769-5'); }); Horoscop 17 ianuarie 2019.

Moment de neuitat şi decizie importantă în dragosteMarţi de dimineaţă, scrie Giurgiu pe Surse, nea Tilică s-a simţit rău.

Pentru că nu ştia să folosească telefonul mobil, a plecat prin ninsoare la unul dintre magazinele din sat.

Distanţa nu era foarte mare, aproximativ un km.A reuşit să ajungă la magazin şi a rugat un consătean să sune la 112: "Sună repede la salvare ca eu mor, mă doare în piept şi în spate şi simt că nu mai pot respira.", a povestit Alexandru Tofan.

Tot el continuă: "Eu i-am zis că formez numărul, dar, dacă poate, să vorbească el, că ştie cel mai bine ce să spună cum se simte.Se poate vede, pe telefon.

Primul apel a fost la ora 9:14, s-a întrerupt şi am revenit după un minut.

Pentru că nu auzea foarte bine, am dat telefonul pe speaker Cei de la ambulanţă l-au întrebat cum se simte, le-au spus că are dureri în piept şi în spate şi nu mai poate respira şi de dimineaţă a vomitat.

L-au mai întrebat ce probleme de sănătate a mai avut, iar Tilică le-a spus că a fost operat în urmă cu aproximativ 10 ani de ulcer şi pancreas.

Răspunsul celor de la ambulanţă a fost: să aştepte, că nu au pentru moment personal disponibil."După ce a sunat la serviciul de ambulanţă, nea Tilică a intrat în magazin şi s-a aşezat pe un scaun. "A stat câteva minute pe scaun şi a zis că iese afară, că nu poate să respire.

Era ora 9: 40 când a ieşit în antreu, când am auzit o buşitură.

M-am uitat să văd ce s-a întâmplat, l-am văzut întins pe jos.

Am strigat la un vecin şi am sunat, din nou, la salvare. (NR.apelul este înregistrat la 9:43) Mi-au spus: dv ştiţi câte solicitări avem?

Apoi mi-au închis telefonul.

Salvarea a venit după ora 10:30, o asistentă şi un şofer (o ambulanţă tip B, fără medic), iar şoferul după ambulanţă îmi spunea să tac, că se înregistrează.

I-am spus că nu tac, că vreau să se vadă după cât timp au venit ei şi că omul ăsta a murit cu zile." spune, Anişoara Ciulacu, patroana magazinului.Ionel Chiriţă este cel care a încercat mai bine de 45 de minute să-l resusciteze pe nea Tilică. "M-a strigat vecina.

L-am găsit căzut cu faţa în jos.

L-am întors şi l-am presat pe piept.

A început să se învineţească şi să horcăie.

Doamna Anişoara a sunat din nou la salvare şi i-am aprins o lumânare.

Când au ajuns cei de la ambulanţă, Tilică era deja mort.

Am încercat, dar nu am avut ce să fac."Sursa citată a obţinut şi punctul de vedere al conducerii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Giurgiu, exprimat de către directorul medical, dr.

Laudă Simion: "Pe tura din această dimineaţă am avut 7 echipaje: 6 ambulante tip B (NR.fără medic şi posibilităţi de resuscitare) şi o ambulanţă de tip C (NR.

echipată complet şi cu medic).

Au fost foarte multe apeluri în acesta dimineaţă, virozele din acestă perioada ne-au blocat complet.Primul apel de la Onceşti l-am primit, prin sistemul 112, la ora 9:15.

O persoană în vârstă ar fi declarat, din câte am înţeles de la colegii mei, că are dureri abdominale, a vomat şi că suferea de ulcer.

Din cele declarate de către pacient, a fost încadrat automat ca fiind cod verde de urgenţă.

Dacă ştiam că era vorba de un infarct şi, din ce bănuiesc, în această situaţie a fost un infarct masiv, intra sub incidenţa codului roşu.

Prima ambulanta disponibilă a fost la ora 9:51, aceasta a ajuns la caz la 10:07 şi a început protocolul de resuscitare.

La ora 10:21 am primit solicitarea pentru al doilea echipaj. Încă nu ştim la ce oră au ajuns, pentru că nu este întocmit raportul."

Sursa: Observator