Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat sâmbătă că "nu este impresionat" de un discurs al şefului Hezbollah, Hassan Nasrallah, în care liderul şiit libanez a ameninţat Israelul, relatează AFP.

Nasrallah a vorbit vineri la televiziune, în cadrul unei ceremonii care marca a 13-a aniversare a sfârşitului războiului din 2006 între Hezbollah şi Israel.

Acest război de 34 de zile s-a soldat cu moartea a 1.200 de libanezi, în majoritate civili, şi a 160 de israelieni, majoritatea soldaţi. "Dacă (Israelul) intră în sudul Libanului, veţi vedea o transmisiune în direct cu distrugerea forţelor israeliene", a avertizat Nasrallah. "Nu suntem impresionaţi de ameninţările lui Nasrallah", a afirmat sâmbătă Netanyahu într-un comunicat de pe WhatsApp. "Ştie foarte bine că le difuzează din adâncimea buncărului său", a mai spus el despre Hassan Nasrallah, a cărui mişcare este considerată "teroristă" de Israel, şi care este rareori văzut în public din motive de securitate. Într-un interviu acordat în 2014 ziarului libanez Al-Akhbar, şeful Hezbollah a declarat că schimbă frecvent locul în care îşi petrece nopţile, în special după războiul din 2006, negând însă că trăieşte ascuns.AGERPRES/(AS - editor: Florin Ştefan, editor online: Daniela Juncu)