Enviromentaliştii pun coborârea urşilor în sate pe seama schimbărilor climatice, aceştia fiind obligați să părăsească coasta din cauza stratului subțire de gheață, dar și pentru a căuta hrană.

Alți experți spun că urșii polari ajung atât de des în acest loc, astfel încât Ryrkaypiy ar trebui evacuat permanent, iar cei 700 de rezidenți ar trebui astfel relocați.

Un oficial local a declarat că a numărat 56 de urși polari în sat.

Animalele erau atât adulți, cât și pui, și aproape toți păreau să fie foarte slabi.

Urșii polari trăiesc în mod normal la mai bine de 2 kilometri de sat. „Dacă gheața era îndeajungs de puternică, urșii ar fi mers mai în largul mării, unde ar fi putut să vâneze foci", a declarat Mikhail Stishov, membru Word Wide Fund.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); });

Sursa: RomaniaTV