Un profesor si-a facut credit la banca ca sa-si duca elevii saraci in tabara, scrie virale.ro Vasile Postolachi este un profesor de religie din satul Radauti Prut din judetul Botosani iar povestea lui a impresionat pe toata lumea dupa ce timp de 2 ani a facut credit la banca ca sa-i duca pe elevii nevoiasi in excursie.

Citeşte şi Gestul de neînţeles făcut de un tânăr părăsit de iubita pe care voia să o ceară de soţie. "M-a costat, dar mă simt bine" Are 30 de ani si este doctorand la Facultatea de Teologie iar bursa de la facultate este singura sa sursa de venit.

Chiar si asa profesorul de religie din sat a reusit sa stranga suficienti bani din bursa lui si sa faca si un credit la banca pentru ca multi dintre copiii nevoiiasi sa ajunga in tabere sau in excursii la care nici nu visau.

Profesorul Vasile Postolachi a copilarit la granita cu Basarabia si si-a dorit mereu sa se intoarca pe meleagurile natale si sa-i ajute pe copiii de acolo.

Povestea lui a inceput in 2018 atunci cand cu ocazia centenarului Vasile Postolachi s-a gandit sa ii implice simbolic si pe copiii de peste Prut in excursia pe care o planifica.

Elevii din Basarabia si cei din Radauti Prut urmau sa mearga intr-o excursie comuna, doar ca profesorul nu avea banii necesari.

Multi dintre elevii sai nu iesisera niciodata din comuna sau majoritatea reusisera sa vada cel mult doua orase Dorohoi sau Botosani.

Profesorul de religie a sacrificat toate resursele finaciare de care dispunea. Şi-a donat bursele de la doctorat şi a făcut împrumut la bancă pentru a acoperi costurile excursiei. Şi tot nu ajungeau banii pentru cei 50 de elevi şi profesori, mai ales din Basarabia şi Ucraina, care urmau să plece în excursie. „Stăteam şi mă uitam efectiv în gol.

Nu ştiam cum să fac în momentele acelea.

M-am rugat lui Dumnezeu.

Nu a trecut mult timp şi a sunat providenţial decanul Facultăţii de Teologie Catolică din Spania.

M-a întrebat ce fac.

I-am explicat situaţia.

După ce a închis telefonul mi-a trimis 1.300 de euro.

A fost ajutorul lui Dumnezeu", spune Vasile Postolachi.

Sursa: RomaniaTV