Fostul preşedinte sudanez Omar el-Béchir, destituit în aprilie de armată în urma unei contestări inedite după 30 de ani la putere, a fost condamnat sâmbătă de un tribunal din Khartoum la doi ani de detenţie într-un centru de reabilitare, pentru corupţie, potrivit AFP.

Este vorba despre prima decizie în justiţie în care este vizat un om important de stat din Sudan.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Béchir a apărut sâmbătă dimineaţă în faţa unui "tribunal special", ascultând verdictul în picioare, într-o cuşcă metalică şi îmbrăcat în rochia sa albă tradiţională şi cu turban, după ce a fost adus din închisoarea Kober din Khartoum unde este închis după ce a fost înlăturat de la putere.

Procesul care a început în luna august, şi care implică fonduri colectate din Arabia Saudită, s-a încheiat sâmbătă.

Béchir a fost găsit vinovat de "corupţie" şi "posesie de valută".

Judecătorul a dispus şi confiscarea fondurilor găsite la domiciliul lui Béchir după arestarea sa în aprilie, adică 6,9 milioane de euro, 351.770 de dolari şi şi 5,7 milioane de lire sudaneze.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572332232519-0'); }); Sudanul este astăzi condus de un guvern de tranziţie cu un premier civil şi un Consiliu suveran format din militari şi civili.

Sursa: RomaniaTV