Tragica poveste a unui tânăr adoptat din orfelinatele din România, de către o familie din Italia, e făcută publică de sora sa.

Deși e foarte grav bolnav, băiatul nu are parte de tratamentul necesar şi, ignorat în multe rânduri de autorităţile italiene, a ajuns să trăiască pe străzi. "Salvați-l pe fratele meu", este apelul disperat al surorii sale.Cei doi orfani, frate şi soră, au fost adoptaţi din România de doi părinţi italieni.

Au primit, la rândul lor, nume italiene, Matteo şi Ilaria.

Deşi au trăit în aceeaşi familie, destinele lor sunt diferite: băiatul suferă de o gravă boală mintală, care s-a accentuat din cauza indiferenţei autorităţilor.

Acum, sora tânărului se zbate să îl salveze.Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934226799-5'); });}]); Horoscop 22 martie 2019.

Mărturisire de infidelitateÎntr-un mesaj video prezentat de o televiziune italiană, Ilaria dezvăluie cum fratele ei a fost internat în mai multe rânduri, dar, de fiecare dată, a fost externat şi lăsat să trăiască pe străzi.

Tânăra lansează un apel disperat pentru a-l salva pe Matteo, pentru a i se acorda ajutorul şi tratamentul de care are atât de multă nevoie.Dat la orfelinat după ce mama s-a sinucisÎn urmă cu 30 de ani, Ilaria și Matteo s-au născut în România, într-o familie destrămată.

Mama naturală, care avea 10 copii, s-a sinucis chiar în fața celor mici.

Copiii au ajuns astfel într-un orfelinat, unde condițiile erau groaznice.

Ilaria și Matteo au avut și ei parte de un tratament inuman.

Tânăra spune că fratele ei, de asemenea, a fost victima unor abuzuri."Am văzut lucruri oribile.

Copiii erau abuzați și torturați fără motiv în fața mea.

Matteo a trecut prin aceste orori, care i-au lăsat urme adânci în mintea sa", spune Ilaria.Vezi 5 imagini în GaleriePentru cei doi frați români norocul a venit din Italia.

O familie care locuiește în Terracina a decis să îi adopte pe Ilaria și Matteo.

Nu a fost însă ușor pentru noua familie.

Din cauza condițiilor din orfelinatul românesc, Matteo s-a îmbolnăvit de heptatită, dar părinții adoptivi au făcut tot posibilul ca să se însănătoșească.Un diagnostic cumplitIlaria povestește însă că, în timp, au apărut alte probleme, mult mai grave.

Matteo a început să spună că aude voci și că are închipuiri.

Medicii italieni au dat un diagnostic cumplit: au spus familiei că orfanul prezintă simptome de schizofrenie și de tulburări de personalitate.Părinții adoptivi au încercat să-l trateze, dar odată internat, tânărul reușea să plece, fără ca autorităţile să ia vreo măsură.

Se întorcea acasă unde, însă, se putea comporta normal doar câteva zile sau chiar ore.

Tânărul a început să aibă tot mai des crize, în care se manifesta foarte violent. În 2014, într-un asemenea moment, a rupt mâna tatălui său, dezvăluie Ilaria. Matteo a fugit în cele din urmă de acasă și a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din mila oamenilor.

Considerat de medici un pericol social, tânărul a comis o serie de infracțiuni, care l-au adus în fața poliției.Vezi 5 imagini în Galerie"L-au externat pentru că nu au locuri"Justiția italiană a decis însă că Matteo nu trebuie să fie dus la închisoare, ci într-un centru specializat pentru tratarea bolilor psihice. În ianuarie 2018, a fost internat la clinica Rems di Cercano, dar după doar 4 luni, i s-a dat drumul.

Motivul a fost cu totul surprinzător."Au spus că nu mai pot să îl ţină şi l-au externat pentru că nu mai au locuri", povesteşte Ilaria.Tânărul a ajuns din nou pe străzi şi a început să manifeste noi crize violente.Plimbat de la un supraveghetor la altulÎn cele din urmă, după noi incidente, un judecător a decis ca Matteo să aibă un supraveghetor, care a fost numit chiar Primarul din Terracina.

Primarul însă a delegat atribuția unui avocat, care, însă, nu şi-a făcut treaba, spune Ilaria.

Aşa că a pasat responsabilitatea unui alt avocat, iar acesta, la rândul său, a delegat un al treilea avocat.

Niciunul dintre ei nu a luat nicio măsură."Mi-au spus că trebuie să găsească o clinică potrivită pentru Matteo, dar se pare că nu s-a mişcat nimic", povesteşte, în lacrimi, sora băiatului.Vezi 5 imagini în GalerieÎn tot acest timp, Matteo a provocat noi probleme."Matteo lipsea cu săptămânile, chiar cu lunile, iar noi nu puteam face altceva decât să-i anunțăm dispariția. Și, dintr-o dată, ne trezeam cu el acasă.

Dar rămânea doar câteva ore, apoi pleca din nou pe străzi", povestește Ilaria.Abandonat din nou pe străziÎn iulie 2018, părea că s-a găsit, în cele din urmă, soluţia.

Un judecător a decis să fie din nou internat la clinica Rems di Cercano, timp de un an.

Surprinzător însă, sentinţa a fost redusă apoi la 7 luni. Şi mai grav, Matteo nu a stat acolo nici atât.

După doar câteva săptămâni, tânărul era din nou pe străzi.

Uneori, revenea acasă."Acasă, când este liniștit, Matteo este foarte apropiat de noi. În momente de luciditate îmi spune că nu poate sta acasă mult, pentru că îi e teamă să nu ne facă rău mie, mamei și tatei", spune Illaria."Salvați-l pe fratele meu"Confruntată cu o situație fără ieșire, Ilaria a spus povestea în emisiunea Le Iene, de pe postul Italia 1, în speranța că autoritățile nu vor mai ignora cazul orfanului român, care şi acum doarme pe străzi.Tânăra a făcut un apel pentru ca Matteo să fie ajutat şi să i se dea tratamentul de care are nevoie, într-o clinică din Italia. "Salvați-l pe fratele meu", spune tânăra.

Sursa: Observator