Ingrediente Plachie de novac 3 medalioane de novac6 rosii sau 500 gr6 cepe potrivite200 ml suc de rosii200 ml vin alb100 ml ulei100 gr faina2 ardei grasi rosiipatrunjel verdesare,piper3 foi de dafin Mod de preparare Plachie de novac Curatam, spalam si taiem julienne ceapa si ardeii.

Punem ceapa la calit la foc domol pana se inmoaie bine.

Curatam si uscam cu un prosop absorbant de bucatarie pestele.

Saram si piperam rondelele de peste, apoi le tavalim prin faina.

Incingem uleiul si prajim pestele pe ambele parti pana se rumenesc frumos.

Scoatem pestele si il punem pe hartie absorbanta pentru a scapa de surplusul de ulei.

Spalam rosiile,le curatam si le taiem pe jumatate,apoi jumatatile in feliute subtiri.Intr-un vas de sticla termorezistent punem 1/3 din ceapa calita, 3 rosii taiate, jumatate din sucul de rosii iar deasupra rondelele de peste.

Adaugam restul de ceapa, rosiile, sucul si vinul.

Potrivim de sare, adaugam in vas si foile de dafin.

Dam la cuptor circa 35-40 de minute.

Servim plachia calda presarata cu patrunjel proaspat deasupra.

Incearca si Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur.    

Sursa: RomaniaTV