Păduri de conifere îmbrăcate în straie albe, poteci de munte acoperite cu un strat abundent de zăpadă, liniştea naturii şi doar ici-colo câte o urmă de de sălbăticiune!

Asta îi aşteaptă pe turiştii care aleg să cutreiere, iarna, Munţii Călimani. Şi cum locurile sunt multe şi frumoase cel mai rapid mod de a cunoaşte minunile naturii este de la bordul unui snowmobil.

Aventura merită toţi banii, iar amintirile durează o viaţă. Înainte de a porni în aventură, turiştii au parte de un mic instructaj.

Totul pentru ca să se poată bucura în siguranţă de frumuseţea Munţilor Călimani. Articolul continua dupa recomandari cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1508934800769-5'); });}]); Criteo.events.push(function() {Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410627,"containerid": "Crt-1410627","overrideZoneFloor": false});}); Horoscop 15 februarie 2020.

O nouă poveste de iubire TIBI VIERIU, administrator firmă de închiriat snowmobile: Condiţiile de închiriere a unui snowmobil, în general cei care deţin permis de conducere, având, ţinând cont de faptul că facem drumeţii pe căile de acces, pe drumurile forestiere, mai acceptăm şi pe cei care nu deţin permis de conducere, dar care totuşi au mai avut o experienţă de a conduce un ATV sau snowmobil.

Traseul cu snowmobilul începe în satul Neagra Şarului.

De acolo, turiştii pornesc într-o adevărată poveste de iarnă.Cea mai frumoasă parte la o plimbare de genul acesta în zona Munților Călimani este faptul că vă puteți bucura din plin de iarnă.

Peisajul este extraordinar, mai ales că a nins mult în ultima perioadă.

cX.callQueue.push(["invoke", function() {googletag...display('div-gpt-ad-1554898609444-0'); });}]); Criteo.events.push(function() { Criteo.DisplayAcceptableAdIfAdblocked({"zoneid": 1410631,"containerid": "Crt-1410631","overrideZoneFloor": false});}); Şi, cum o experienţă în inima naturii nu este completă fără o bulgăreală, turiştii au tras pe dreapta snowmobilele şi au profitat de zăpada pufoasă.

Iar după o bulgăreală serioasă, un prânz tradiţional este numai bun.  ”Mi se pare miraculos, foarte frumos, n-am fost niciodată co snowmobilul. Și a fost o experienţă minunată mai ales că am condus, mi s-a părut foarte, foarte fain”, exclamă o turistă. ”În România găsim nişte peisaje extraordinare şi experienţa asta cu snowmobilele, eram ca într-o poveste”, declară o altă turistă. ”A fost o experienţă fantastică, fabuloasă.

Nu am mai făcut aşa ceva niciodată.

Am fost foarte entuziasmat şi a fost foarte bine.

Aş mai repeta experienţa.

Nu am apucat să conduc. Şi vreau să conduc.

Vin din India, acolo unde este foarte cald, temperaturile ajung şi la 45 de grade vara, iar noi nu avem zăpadă.

Să fiu în atâta zăpadă, sunt foarte entuziasmat numai să mă joc cu zăpada, să fac un om de zăpadă.

Mă bucur de vreme şi iubesc acest loc din România.

Este locul meu favorit de aici”, spune un turist indian.

Pentru o astfel de aventură, turiştii plătesc între 200 şi 1200 de lei, în preţ este inclusă plimbarea cu snowmobilul pe traseele prestabile şi prânzul câmpenesc cu produse tradiţionale specifice zonei. 

Sursa: Observator