CERT-RO, împreună cu Serviciul Român de Informaţii şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice, organizează, în perioada 6-7 aprilie, prima etapă de selecţie (online) a echipei naţionale pentru Campionatul European de Securitate Cibernetică, ediţia 2019 (ECSC19), conform unui comunicat remis joi AGERPRES. În etapele de (pre)selecţie vor fi testate cunoştinţele participanţilor prin exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering şi al prezentării publice.

Pentru a veni în sprijinul echipei selecţionate să reprezinte România la ECSC19, organizatorii competiţiei naţionale şi partenerii implicaţi vor organiza două sesiuni de training (bootcamp), pentru creşterea expertizei şi dezvoltarea spiritului de echipă.

Concurenţii care vor face parte din lotul României la faza finală a competiţiei European Cyber Security Challenge 2019 vor primi o serie de premii din partea sponsorilor.

Anul acesta, Campionatul European de Securitate Cibernetică va avea loc la Bucureşti, în perioada 9 - 11 octombrie 2019.

Fiecare ţară participantă va fi reprezentată de câte o echipă formată din 10 concurenţi împărţiţi în două grupe de vârstă: 16-20 de ani şi 21-25 de ani, cu câte 5 concurenţi fiecare.

Partenerii organizatorilor sunt Orange România, Bit Sentinel, certSIGN, CISCO, Microsoft, Clico, Palo Alto şi Emag.

Partenerii media ai ECSC 2019 sunt Agenţia Naţională de Presă AGERPRES şi Digi 24.

AGERPRES/(AS-autor: Nicoleta Gherasi, editor: Oana Tilică, editor online: Simona Aruştei)