Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Topoloveni, în județul Argeș, că a vorbit cu Guvernul pentru ca săptămâna viitoare OUG 114 să se modifice, astfel încât primarii să poată accesa Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru a face depozite pentru produsele agroalimentare.
"A mai apărut o problemă, pentru că producţia mărindu-se, oamenii au spus ajutaţi-ne şi cu comercializarea dar şi cu depozitarea.

Ieri (joi-n.red.) am vorbit la Guvern.

Săptămâna viitoare o să se modifice OUG 114 să dea posibilitatea primarilor ca prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii nou înfiinţat să poată să ia bani să facă depozite pentru produse agroalimentare.

Domnilor primari, doar să mergeţi la Bucureşti, luaţi banii şi faceţi aceste depozite", a spus liderul social-democrat într-o vizită la Topoloveni alături de ministrul Agriculturii Petre Daea.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a deschis, la începutul lunii mai, sesiunea pentru depunerea Formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, destinat unităţilor administrativ-teritoriale, asociaţiilor de dezvoltare şi universităţilor.