Înconjurat de o mulţime de curioşi şi de turişti, cuplul a mers pe străzile pietruite însoţiţi de istoricului oraşului, Eusebio Leal, şi a descoperit pe strada Mercaderes o statuie a lui William Shakespeare.

Ei au mers apoi la o şcoală de box, precum şi la un centru de balet al dansatorului Carlos Acosta, numit recent director artistic al Royal Ballet din Birmingham.Capitala cubaneză a fost o scurtă perioadă de timp teritoriu britanic în 1762.Vizita prinţului Charles, în cadrul turneului său în Caraibe, este prima vizită oficială a unui membru al familiei regale britanice în Cuba.'Este un moment istoric pentru cele două ţări', a subliniat Ambasada Marii Britanii pe Twitter.Preşedintele Diaz-Canel a salutat, pe aceeaşi reţea de socializare, vizita familiei regale: 'Cuba le urează bun venit prinţului Charles şi soţiei sale, ducesa Camilla de Cornwall.

Este o onoare pentru noi să-i primim şi să le arătăm cu mândrie naţiunea noastră', a mai spus el.'Astăzi (luni), îi voi primi şi vom discuta.

Vizita reflectă relaţiile noastre bune', a adăugat el.

Nu există planuri pentru ca prinţul Charles şi Camilla să se întâlnească cu fostul preşedinte Raul Castro (2008-2018), fratele fostului lider comunist cubanez Fidel Castro, care a murit în 2016.

Sursa: RomaniaTV