Comisiile juridice ale Camerei Deputaților și Senatului au votat, astăzi, în unanimitate, pentru un raport favorabil în cazul organizării de către Klaus Iohannis a referendumului din 26 mai.

Deputatul PSD Florin Iordache a a anunțat că majoritatea guvernamentală recunoaște dreptul șefului statului de a face referendum.

„O să aveți o surpriză.

Noi, majoritatea, susținem un raport favorabil fără niciun fel de intervenții.

E dreptul președintelui să organizeze acest referendum.

E aviz consultativ.

Dacă președintele dorește să extindă aria, raportul pe care îl propunem este favorabil fără niciun fel de intervenții.”, a spus Florin Iordache.

Față de avizul precedent, din 2017, când PSD i-a atras atenția lui Klaus Iohannis cu privire la anumite limite și interdicții în ceea ce privește referendumul, de această dată social-democrații nu au mai făcut nicio observație.

Social-democrații au decis să nu intre în conflict cu șeful statului pe tema referendumului, deși Iohannis a spus că va convoca consultarea populară pentru că în opinia acestuia PSD vrea să controleze justiția și a eșuat la guvernare.

Senatorii și deputații se vor reuni mâine de la ora 10.00, pentru a discuta scrisoarea președintelui Klaus Iohannis privind organizarea unui referendum național pe 26 mai, în aceeași zi cu alegerile europarlamentare.