Radu Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană.

Acesta anunța la începutul acestui an că a primit propunerea de a fi consilier special pe probleme de strategie în educație al ministrului Educației și a acceptat această propunere.„Am acceptat invitația Ministrului Educației Naționale de a-i fi consilier special pe probleme de strategie în educație. Începând de astăzi.

Chiar dacă doamna ministru și cu mine venim din familii politice ideologic opuse, se pare că viziunile noastre asupra viitorului educației converg în mare parte.

Urmează să lucram la metode”, a scris acesta pe pagina lui de Facebook.Absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Radu Szekely a fost profesor de engleză și limba română în Sibiu până în anul 2000. În 2003 a absolvit și cursurile Universității din Turku, Finlanda, și de atunci și continuat ascendența în cariera sa europeană în domeniul educației.

Din 2006 este consultant în Comisia Europeană pentru Educație și Cultură, în prezent fiind și președintele Coaliției Naționale a Imigranților (Kamut) din Helsinki.

Sursa: RomaniaTV