Strategia aleasă de premierul Orban vizează şi forţarea PSD de a depune moțiunea de cenzură care ar putea duce către anticipate, odată cu demiterea guvernului.

Social democrații vor depune moțiune doar dacă guvernul își asumă răspunderea, în cazul unei ordonanțe de urgență nefiind luată în calcul depunerea unei moțiuni, susțin surse din PSD, citate de Digi24.Strategia lui Orban include angajarea răspunderii, forțarea unei moțiuni care va duce la demiterea guvernului, urmată de două variante prin care se va ajunge la alegerea primarilor în două tururi: OUG înaintea votului din Parlament pe moțiunea de cenzură sau asigurarea unei majorități parlamentare care să asigure adoptarea unuia dintre cele 4 proiecte aflate în Parlament.Problema cea mai mare pentru Ludovic Orban rămâne o contestație la CCR, pe care social democrații au anunțat deja că o vor face.

La Curte, judecătorii numiți de PSD și judecătorul numit de UDMR pot forma o majoritate care ar putea respinge proiectul prin care primarii vor fi aleși în două tururi de scrutin.

De asemenea, surse guvernamentale precizează că Guvernul are în vedere și un alt proiect legislativ prin care va fi dublat numărul parlamentarilor din Diaspora.

Citeşte şi: ŞEDINŢĂ DE GUVERN.

Proiectul care amână dublarea alocaţiile nu se află pe ordinea de zi.

Ar putea fi OUG pentru alegeri în două tururi googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1572331674877-0'); }); Guvernul ar urma să aprobe, în şedinţa de joi, un act normativ privind amânarea termenului de aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiei pentru copii, au precizat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Sursa: RomaniaTV